reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple prý chystá levnější iMac

16.10.2013, Jan Vítek, aktualita
Apple prý chystá levnější iMac
Na serveru Svět mobilně jsme se podívali na to, co si pro nás dle DisplaySearch firma Apple chystá pro příští rok, přičemž nové zprávy nehovoří pouze o mobilních zařízeních, ale také o nové třídě levnějších počítačů All-in-One. V podání...
Na serveru Svět mobilně jsme se podívali na to, co si pro nás dle DisplaySearch firma Apple chystá pro příští rok, přičemž nové zprávy nehovoří pouze o mobilních zařízeních, ale také o nové třídě levnějších počítačů All-in-One. V podání firmy Apple jde samozřejmě o počítače iMac, jež mají přijít v příštím roce v nové levnější podobě.





Dnešní iMacy nejsou v porovnání s konkurencí v podobě All-in-One PC nic levného, což není nic, na což bychom nebyli zvyklí. Apple však má v příštím roce u svých počítačů iMac nastavit cenově agresivnější politiku a rovněž představit levný model. Ostatně tomu se dá věřit vzhledem k tomu, že něco podobného už Apple použil u svých nových iPhone.

Pokud jsou zprávy o příchodu levného iMacu zatím neověřené, pak spekulace o jeho vlastnostech a specifikacích už můžeme rovnou hledat v křišťálové kouli. Očekávat však můžeme, že nepůjde pod úhlopříčku 21,5" a rovněž nebude postrádat nic ze softwarové výbavy. Na druhou stranu bude jistě hardwarově slabší něž plnohodnotné iMac, co se týče výkonu procesoru, grafického a úložného systému a možná bude postrádat také rozhraní Thunderbolt.

V poslední době je tedy zřejmé, že se Apple snaží zaměřit také na prodeje levnějších zařízení, která nemusí nabídnout nejnovější hardware. Podobně jako u iPhone 5C by tak mohl jen "přebalit" dnešní 21,5" iMac do trošku odlišné podoby a prodávat jej dál po boku nových modelů.

Zdroj: X-bit labs
reklama