reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple Studio Display poběží i na PC s omezeními, prý se chystá Mini-LED verze

13.3.2022, Milan Šurkala, aktualita
Apple Studio Display poběží i na PC s omezeními, prý se chystá Mini-LED verze
Apple před několika dny představil profesionální monitor Studio Display s 27" úhlopříčkou a rozlišením 5K. Otázkou je, nakolik dobře poběží i se standardními PC. Nyní na to známe odpověď, další otázkou je ale příchod verze s Mini-LED.
Na trhu s profesionálními monitory se před pár dny objevil Apple Studio Display, který je 27" monitorem s rozlišením 5K, 10bitovými barvami a 12MPx webkamerou, která spolupracuje s procesorem A13 Bionic, který umožňuje např. funkci Center Stage. Otázkou pochopitelně je, zda má takový monitor smysl i pro uživatele PC a ne jen Maců. Těm se totiž přítomností monitoru Studio Display rozšiřuje množství profesionálních 27" monitorů s rozlišením 4K a vyšším, přičemž navzdory mnohým předsudkům jde i v případě Applu o podobnou cenovou kategorii. 
 
Apple Studio Display
 
Mluvčí Applu vysvětlil, že monitor poběží i s klasickými PC, přesto zde bude několik "omezení". Předně je to samotné připojení počítače, neboť zde nenajdeme žádné HDMI nebo DisplayPort, ale jen porty USB-C. Bude potřeba mít tedy počítač schopný obrazového výstupu přes USB-C. Za další je to nedostupnost funkcí zajišťovaných právě procesorem A13 Bionic. 12MPx kamera tedy fungovat jako standardní webkamera, ale nenabídne funkci Center Stage, chybět bude i prostorový zvuk a logicky i podpora Siri.
 
Neoficiálně se objevují zvěsti o tom, že by se v červnu mohla představit ještě jedna verze tohoto monitoru (Studio Display Pro?). Už několik zdrojů totiž přišlo s informací, že se má objevit 27" displej typu Mini-LED (na základě objednávek od dodavatelů komponent). Zde se ale zdroje moc neshodují v tom, zda půjde jen o 27" monitor s takovým displejem nebo o nový iMac s 27" displejem Mini-LED.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama