Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.1.2024, Milan Šurkala, aktualita
V roce 2017 se rozhořela BatteryGate, kdy Apple začal omezovat výkon poté, co došlo k selhání výkonu opotřebované baterie. To se ale zákazníkům nelíbilo, podali hromadné žaloby a nyní konečně dostanou své peníze zpět.
unreall (517) | 8.1.202416:19
Zaujímavé… a pritom je to úplne bežná vec, že pri nedostatočnom napájaní klesá výkon, resp. dochádza logicky k zníženiu frekvencii čipov dotknutých obvodov.

Toto inak veľa typických hlupákov s plnou hubou kecov nechápe dodnes a stále vyťahujú nejaké konšpirácie o klamaní zákazníka. Veď Apple to tam aj uvádza v menu batérie a ma to aj na webe. Možno to tam pred rokom 2017 nebolo, neviem, ale je to úplne typický problém elektricity a mohlo to byt jasne každému.

Robia to všetky telefóny mimochodom. Je to vždy rozumnejšie riešenie, ako tvrdé vypnutie po skolabovaní nedostatočným napájaním obvodov. Potom by bol užívateľ už asi spokojnejší 😁

Nezastávam si Apple, ale niektoré “kauzy” sú fakt úplne debilné…
Odpovědět1  1
Milan Šurkala (4937) | 8.1.202416:34
"Veď Apple to tam aj uvádza v menu batérie a ma to aj na webe.­"

No a právě o tom ta celá kauza je. Tehdy to tam nebylo. Právě na základě celé té kauzy se to do toho menu dostalo ­(ostatně je to napsáno i v aktualitě­).
Odpovědět1  0
unreall (517) | 8.1.202417:40
Čítal som ju trochu narýchlo, ale aj tak som nemyslel len optimalizované nabíjanie, ale hlavne tie popisy, že môže spôsobiť spomalenie odozvy systému. Alebo ani to tam predtým nebolo… kto si to ma pamätať 😁 Zvyšok ale platí, ľudia proste hneď všade vidia sprisahanie.
Odpovědět1  0
Milan Šurkala (4937) | 8.1.202418:27
"ale aj tak som nemyslel len optimalizované nabíjanie­"

No však ani o to nejde.

"hlavne tie popisy, že môže spôsobiť spomalenie odozvy systému. Alebo ani to tam predtým nebolo­"

O tohle jde. To tam nebylo a tohle je ten problém.

Odpovědět0  0
unreall (517) | 8.1.202419:18
Aha, tak to som si už nepamätal, od kedy sa to v iOS objavilo. No ale stále platí, že ľudia su zbytočne precitlivelí v podstate v nepodstatných veciach, alebo lepšie povedané, v celkom zrejmých veciach.

V tomto naopak s Applom súhlasím a aj sa celkom čudujem, že vôbec došlo k nejakému odškodneniu. Zrejme im tých pár drobákov nestálo za “dôkazové pošpinenie” mena.

Mna skôr nasrali tým, že mi neoriginálnou baterkou nedovolia kvôli bezpečnosti používať touch id, resp, nebeží mi po výmene baterky ani home button. Ten odtlačok by som chápal ­(nedôveryhodný Hardware­), ale prečo musím mat aj nefunkčný kľúčový ovládací prvok, sa mi chápe už ťažšie.
Odpovědět1  0
puntja (24) | 9.1.20247:32
Tedy tomu také nerozumím, u iPhone 6, 6s i SE 1. gen nebyl s neoriginální baterií žádný problém. U vyšších jsem zatím neměl potřebu měnit. Jen vím, že byl problém u neoriginálního displeje u 11, tam přestalo fungovat FaceID, jen kód.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4937) | 9.1.202410:22
"ale prečo musím mat aj nefunkčný kľúčový ovládací prvok, sa mi chápe už ťažšie.­"

Tomu sice také nerozumím, ale nebylo by prostě jednodušší tam dát originální baterii? Vzhledem k tomu, o kolik to prodlouží životnost ne až tak levnému zařízení, to není zas až tak hrůzostrašný výdaj.
Odpovědět0  0
unreall (517) | 9.1.202411:17
Presne takto som uvažoval aj ja, lenže originál vtedy nebola skladom a tak som si nechal otvorné okno toho eshopu a keď už konečne prišla, tak predajca v podstate nahradil pôvodnú obchodnú kartu pre originál baterku, za neoriginal kus a ja som si to už potom nevšimol.

A tak mám teraz takto zmrvené ovládanie. Inak baterka pomohla s výkonom, opäť je telefón svižný, ale kapacita klesá stále pomerne rýchlo. Je to proste mala baterka tak či tak.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.