reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple žaluje Prepear, prý má podobné logo

10.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple žaluje Prepear, prý má podobné logo
Společnost Apple je každou chvíli někým žalována, ale nejinak je tomu i naopak. Nyní je v soudním sporu s aplikací Prepear, která má v logu zjednodušenou hrušku. Apple si stěžuje, že je toto logo příliš podobné tomu jeho.
Soudní pře se mohou vést z různých důvodů a Apple je většinou před soudem za porušení patentů (ať už oprávněně nebo při marných pokusech patentových trollů). Nyní šel Apple k soudu dobrovolně a zažaloval tvůrce aplikace Prepear. Firma dle společnosti Apple používá logo hrušky, které je svým stylem až příliš podobné logu Applu. No, viděl jsem stylizovaných hrušek už hodně, ale že by zrovna tato byla příliš podobná, to bych neřekl. Žádné vykousnutí, logo není ani plné. Kde tam Apple vidí nějakou přílišnou podobnost, to je mi záhadou. Ano, je to ovoce a zjednodušené, ale to je tak vše. Apple argumentuje dokonce i tím, že lístek je u obou log napravo.
 
Perpear versus Apple
 
Tvůrci aplikace, kde si lidé mohou vytvářet stravovací plány, říkají, že je Apple tímto chce zničit, protože nemají desítky tisíc dolarů na to, aby utáhli drahá soudní líčení. Stěžují si i na to, že zatímco celý svět se v koronavirové pandemii snaží podporovat hospodářství včetně malých podniků, Apple se je snaží odstranit. Perpear už založil petici na change.org, kde se snaží upozornit na problém a zabránit velkým společnostem takovým způsobem ničit malé podniky. Petice má už téměř 25 tisíc podpisů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama