Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple zlevňuje iCloud: 1 TB za 20 dolarů

10.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
Apple zlevňuje iCloud: 1 TB za 20 dolarů
Jednou ze včerejších novinek je také změna cen cloudové služby iCloud společnosti Apple. Pod tlakem konkurence došlo ke zlevnění online úložiště, přičemž máme na výběr hned z několika variant.
Přestože byly nové telefony a hodinky zřejmě nejočekávanějšími novinkami včerejší tiskové konference, jednou z mnoha dalších novinek či změn je také úprava cen cloudového úložiště iCloud, které je využíváno pro synchronizaci dat a konfigurace zařízení Apple.





Výchozí prostor 5 GB zůstává stále zdarma (byť ani nedošlo k jeho navýšení), nicméně původní ceny dodatečného prostoru byly upraveny. Jednak jsou již (podobně jako u konkurence) uvedeny za měsíc, no a kromě toho také došlo k navýšení datového prostoru.

20 GB dodatečného prostoru nás vyjde na 0,99 USD / měsíc (přibližně 22 Kč), 200 GB pak na 3,99 USD / měsíc (cca 88 Kč), 500 GB na 9.99 USD / měsíc (cca 220 Kč) a konečně 1 TB na 19.99 USD / měsíc, což je orientačně 440 Kč.

Na jednu stranu je pravda, že současné podmínky jsou celkem znatelně lepší, než předchozí varianty (např. jedna z nich byla 50 GB za 100 USD / rok, tedy přibližně 185 Kč / měsíc), na druhou stranu je ovšem otázka, zda se jedná o skutečně konkurenční nabídku, obzvlášť pokud vezmeme v úvahu fakt, že v současné chvíli je možná pouze synchronizace vybraného obsahu, rozhodně nejde synchronizovat (a nahrát do cloudu) úplně cokoli.

To se má ale brzy změnit. Apple připravuje novou službu, jmenovitě iCloud Drive. Má tím vlastně přímo konkurovat konkurenčním subjektům, jako je např. Dropbox nebo Google Drive. Jestli ale bude o tuto službu opravdu takový zájem, jaký tvůrci očekávají, to se teprve ukáže.

Zdroj: VentureBeat