Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Arctic Cooling přichází s novým modelem skříní Silentium

15.2.2007, Jan Vítek, aktualita
Arctic Cooling přichází s novým modelem skříní Silentium
Švýcarská společnost Arctic Cooling, známá kvůli svým cenově výhodným produktům z oblasti chlazení PC, připravila novou skříň Silentium T Pro - nástupce rodiny Silentium. A stejně jako staré, tak i nové verze neuplatňují klasický průběh...
Švýcarská společnost Arctic Cooling, známá kvůli svým cenově výhodným produktům z oblasti chlazení PC, připravila novou skříň Silentium T Pro - nástupce rodiny Silentium. A stejně jako staré, tak i nové verze neuplatňují klasický průběh vzduchu, jenž je vlastní ATX skříním, tedy od předních otvorů směrem dozadu ke zdroji a zadnímu ventilátoru, ale mají svůj vlastní koncept. Využívají dvou koloběhů vzduchu, kde se první stará o chlazení procesoru, případně čipové sady a druhý jde přes oblast grafické karty a přes zdroj ven.



Arctic Cooling k tomu využívá dva předinstalované 80mm a jeden 120mm Arctic Fans, kde dva 80mm jsou umístěny na zadní stěně nahoře a 120mm solitér se stará o chlazení zdroje vepředu dole. Ventilátory dohromady nabízí výkon necelých 100 CFM. O průběhu vzduchu vás nakonec nejlépe seznámí obrázek.



Nové typy skříní mají také nové zdroje AX-500F splňující specifikace ATX 12V 2.0 a dosahující efektivity 80%. Nová má být i odhlučněná šachta pro pevné disky. AC vybrali jako hlavní materiál SECC o tloušťce 0,8mm, tedy standard a skříň tak dosahuje hmotnosti 9,6kg. Silentia T Pro jsou k dispozici v pěti různých variantách lišících se vnějším designem za cenu 119 Euro (bez daně), což je celkem příjemná suma za skříň se třemi ventilátory a 500W zdrojem.

Nevýhodou však je onen netradiční design a problémy z něj vyplývající. Navíc se mi osobně nezdá průběh vzduchu v horní části jako šťastně vyřešený, když vzduch se musí po prohnání chladičem jako na obrtlíku obrátit a proudit opačným směrem ven ze skříně. A nakonec poslední myšlenka - lepší by bylo nahradit dnes nepříliš využívané externí 3,5" pozice další 5,25", protože těch je zde povážlivě málo.

Zdroj: Arctic Cooling