reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Arctic Thermal Pad: teplovodivé podložky dodělej si sám

20.5.2015, Jan Vítek, aktualita
Arctic Thermal Pad: teplovodivé podložky dodělej si sám
O společnosti Arctic už neslyšíme tak často jako v minulosti. Dnes je to firma, která už nenabízí zdaleka jen chladiče, ale také různé audio produkty nebo USB "gadgety". Nyní se ale s podložkami Thermal Pad vrací ke kořenům.
Když se však podíváme na dnešní nabídku firmy Arctic, tak to vypadá, že firma se přeci jen už trošku uklidnila a už nenabízí levná autíčka nebo helikoptéry na dálkové ovládání a vrátila se k produktům pro PC. Arctic Thermal Pad mezi ně rozhodně patří. Jde o různě velké a tlusté podložky, které mají za úkol dobře vést teplo. Jejich úkolem však není nahradit teplovodivou pastu používanou mezi chladičem a výkonnými komponenty (především CPU, APU, GPU), ale spíše bude využita u VRM napájení, pamětí a jiných méně topivých součástí.





Arctic nám nechává svobodu ve způsobu využití, neboť dodává na trh čtvercové podložky, z nichž si můžeme potřebný tvar vystřihnout či vyříznout. A jak ukazuje hned první obrázek, k dispozici máme tři různé tloušťky, a to 0,5 mm, 1 mm a 1,5 mm.





Co se týče rozměrů, pak ve všech třech tloušťkách by měly být k dispozici podložky s rozměry 50 x 50 a 145 x 145 mm, tedy ony už dostupné jsou, a to přímo od firmy Arctic.





Tepelná vodivost podložek Arctic Thermal Pad není vůbec špatná a činí 6 W/mK, čímž se vyrovnají i některým levnějším teplovodivým pastám. Arctic si jako obvykle připravil srovnání s konkurenčními modely, kde jeho 1mm podložka dosáhla velmi dobrých výsledků, pokud mu to tedy budeme věřit.

Zdroj: TZ Arctic
reklama