reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock ukázal svou X99X Killer pro Haswell-E

13.8.2014, Jan Vítek, aktualita
ASRock ukázal svou X99X Killer pro Haswell-E
Dnes se můžeme podívat na fotografie nejen nové základní desky Gigabyte s čipovou sadou Intel X99, ale také na konkurenci v podobě desky ASRock X99X Killer, jejíž výbava také nevypadá špatně.
Základní deska ASRock X99X Killer je tedy také vybavena čipovou sadou Intel X99, socketem LGA2011-3 a určena je pro nové procesory Haswell-E. Výrobce se ji rozhodl ladit do černé barvy s mnoha oranžovými doplňky, přičemž PCB je zde značně zaplněno různými komponentami a konektory, jako je audio Purity Sound 2, dvojice ethernetových rozhraní od Intelu a Qualcommu, slot i pro dlouhé karty M.2, atd.





Deska je vybavena jako obvykle osmi sloty pro DDR4-2133 MHz s celkovou kapacitou až 128 GB a dle kondenzátorů vedle procesorového socketu to vypadá na osmifázové napájení. Dále tu máme trojici slotů PCI Express 3.0 x16, mezi něž se může rozdělit až 40 linek v procesoru Haswell-E a vedle nich tu jsou už jen dva PCI Express 2.0 x1. ASRock tedy nabídku slotů trošku zredukoval ve prospěch jiných prvků, jako je třeba zmíněný konektor M.2, zde tedy Ultra M.2 s propustností něco pod 4 GB/s.





Vedle něj je tu pro úložná zařízení celkem deset portů SATA 6 Gbps a nevypadá to, že by tato deska nabídla také SATA Express. Má ale dvě gigabitová ethernetová rozhraní, a to jedno od Intelu a jeden Killer E2200, dále dva porty USB s označením Fatal1ty (nejspíše pro připojení klávesnice a myši) plus dalších šest klasických USB 3.0, jeden konektor eSATA a také diagnostické LED. Nabídku zadních portů završuje jeden PS/2, optický S/PDIF a pět 3,5mm audio konektorů.

ASRock X99X Killer přijde na trh na přelomu srpna a září, přičemž cena nebyla uvedena.

Zdroj: techPowerUp
reklama