Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
16.5.2024, Karel Polívka, aktualita
Ubisoft včera zveřejnil první trailer na očekávaný nový díl série, který se bude odehrávat ve feudálním Japonsku a bude mít název Assassin's Creed Shadows. Dozvídáme se, že nabídne dvě odlišné hratelné postavy: Yasuke pro boj a Naoe pro stealth.
JUWARE (492) | 17.5.202415:28
Nějak mám pocit, že ten ­"protagonista­" musí mít odkrytý obličej jen proto, aby bylo vidět že je černej. No a druhá hlavní postava musí být logicky žena. Už mi tam chybí jen něco z LGBTQ++ a bude to dokonalé.
Odpovědět2  0
Karel Polívka (1098) | 17.5.202416:12
Ve Valhalle to už v rámci vedlejších misí bylo ­(no comment­), takže se dá očekávat, že to bude i v Shadows.
Odpovědět1  0
honza1616 (3712) | 21.5.202410:13
Třeba se dozvíme že ten muž je gay a ta holka je transka 🤣

Jinak je to vážně trapný, nekonečné ždímání peněz z titulu herní série která měla být mrtvá už po 3. dílu
Pořád tam jsou víceméně stejné mechaniky, stejné UI, stejná grafika bez posunu k fotorealisticnosti.
Jen se mění herní prostředí a herní postavy.
Je vidět že lidem v Ubisoftu dochází nápady a jsou bez fantazie aby vymysleli zcela novou herní sérii.
Omezení na proprietární engine který se nijak zvlášť nevyvíjí tu firmu brzy položí, ........ale počkat🤔☝🏻 Ubisoft vlastně už má problémy a některých projektech přestal pracovat a dokonce se zvažoval prodej celé firmy🤣 no nedivím se.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 21.5.202420:08
Mě tedy právě tento koncept, kdy vychází v rámci série AC stále nové a nové díly z různých geografických lokací a různých epoch z naší historie vyhovuje, protože nic podobného na takové úrovni žádná jiná herní série nebo herní studio nenabízí. Takže tohle je pro mě plus, protože mám rád historii a informace o odlišných kulturách. Díky tomu si tak výlety do různých epoch v AC vždy užívám, když vyjde nový díl, sorry jako. A je naprosto super, že série AC neumřela už po 3. dílu, protože AC IV: Black Flag patří k těm nejlepším dílům :­-­)

Vytknul bych to, jak moc ty herní světy narostly z hlediska své rozlohy, protože to je už extrém, když si to chce člověk vše projít ­(AC Origins byl pro mě z hlediska rozlohy ideální­). Druhá věc pak je, když jdu třeba v AC Valhalla v 9. století jako vikingský válečník po molu a najednou mě někdo osloví a rozvine se konverzace, v které se prezentuje problematika she­/he. Nemám nic proti tomu na to ve hrách poukazovat, ale mělo by to být děláno s ohledem na zasazení jednotlivých her, protože do některých se to prostě nehodí. Situace kolem volby hratelné mužské postavy v AC Shadows je to samé v bledě modrém ­- nijak mě to od koupě té hry sice neodrazuje, ale z hlediska autentičnosti by bylo prostě mnohem více cool, kdybych ve hře z feudálního Japonska mohl hrát za japonského samuraje. S ohledem na to, co dnes víme o fungování společnosti v tehdejším Japonsku, je tohle naprosto zbytečný fail, který bude snižovat autentičnost celé hry, která by jinak mohla být podle dosavadních informací poměrně dost zajímavá z hlediska nových mechanik zaměřujících se na stealth postup. Ale co už.

K tomu nekonečnému ždímání peněz z nějakých sérií ­- tohle v principu dělá, nebo se o to aspoň pokouší, každý, kdo si vyhodnotí, že má kontrolu nad něčím, co má takový potenciál. Liší se jen metody těch snah o zhodnocení takového potenciálu. Takže zase nepřehánějme. Ubisoft ­(nebo kdokoli jiný­) by byl sám proti sobě, kdyby nějakou hodně úspěšnou sérii ukončil jen proto, že v ní vyšlo už příliš mnoho dílů ­- něco takového by nedávalo vůbec žádný smysl, takže jaký smysl má neustále opakovat jako nějaké údajné negativum, že má nějaká série příliš mnoho dílů? No a co? Pokud někdo není cílovou zákazníkem té série, nic si z ní stejně nekoupí, takže jeho názor je pro danou společnost irelevantní a ti, co patří mezi zákazníky, budou happy za další díl, pokud nabídne něco dostatečně zajímavého ­(a právě toto hlediska je to jediné, které je opravdu důležité­).
Odpovědět0  0
rizecek (259) | 16.5.202422:48
Aneb, když si černoch pustí Ghost of Tsushima a pak si to zamíří do Japonska a letenky koupí u Ubisoftu 😂
Už ten Mirage byl neskutečně stupidní..
Kdyby takhle udělali remake Ezia nebo konečně ten remake Prince z Persie, než furt hopsálky za 1700Kč, kde změní jen jméno dílů.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.