reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus a herní novinky z IFA 2016: především monitory

7.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Asus a herní novinky z IFA 2016: především monitory
Společnost Asus si připravila pro berlínský veletrh IFA 2016 řadu herních novinek, mezi nimiž vynikají především nové monitory. Pak tu jsou ale také nové počítače a dokovací stanice, které stojí za pozornost.
Podívat se můžeme na nový zakřivený monitor Designo Curve MX34VQ, all-in-one PC Vivo AiO V221, externí dokovací stanici pro desktopovou grafiku ROG XG Station 2, herní desktop ASUS G11, herní monitor ROG Swift PG258Q nebo přenosný Full HD monitor ZenScreen MB16AC.





ASUS Designo Curve MX34VQ je velký 34" monitor se zakřiveným panelem a rozlišením 3440 x 1440, čili s poměrem stran 21:9. Zakřivení jeho panelu je 1800R, díky čemuž má být každý bod na displeji od uživatele stejně vzdálen, pokud si tedy ten sedne do té správné vzdálenosti. Tento monitor je také vybaven 8W stereo reproduktory s Asus SonicMaster a také bezdrátovou nabíjecí podložkou s technologií Qi. Otázka je technologie panelu. Mluví se o IPS, ale to nebylo potvrzeno a Asus o tom ve zprávě nemluví.





Designo MX27UC už ale má potvrzený displej právě typu IPS a jde o 27" panel s rozlišením Ultra HD. Asus vyzdvihuje jeho tenký stojan, vestavěné 3W reproduktory opět se SonicMaster a dále s ICEpower od Bang and Olufsen a také možnost připojení přes USB typ C propřenos videa a audia, stejně jako pro napájení.

Vedle toho tu je také ZenScreen MB16AC, 15,6" mobilní monitor o hmotnosti 800 gramů a tloušťce 8 mm. Jeho rozlišení je Full HD a také on má ve výbavě port USB C pro audio, video a napájení. Ve výbavě má tenké skládací pouzdro, které může posloužit jako ochrana displeje nebo stojan.





ROG Swift PG258Q je poslední představený monitor, a to 24,5" model s rozlšiením Full HD a obnovovací frekvencí až 240 Hz. Jeho odezva GtG je 1 ms a synchronizaci obrazu zde zajistí technologie NVIDIAG-Sync. Funkce Asus Game Plus může zapnout různé herní funkce jako počítadlo FPS, časovač nebo zaměřovací kříže. Asus Game Visual zase umožní vybrat mezi různými přednastavenými režimy (krajina, závod, kino, RTS/RPG, FPS a sRGB).





Vivo AiO V221 je nejtenčím modelem All-in-One ve své řadě. Asus přesto slibuje kvalitní a výkonný zvuk se SonicMaster Premium, dále vysoký výpočetní výkon, bohatou konektivitu a elegantní provedení. Nic bližšího k tomu ale neprozradil.





ROG XG Station 2 patří mezi herní dokovací stanice a navazuje na starší XG Station. Využívat by měla technologii AMD XConnect, neboť jde o připojení desktopové grafiky ve skříní se 600W zdroje (80 Plus Gold) pomocí rozhraní Thunderbolt 3. Vybrat si můžeme v podstatě jakoukoliv moderní herní grafickou kartu, kterou utáhne zdroj (to jsou s velkou rezervou všechny) a která se dovnitř vejde. Bonusem je zde osvětlení Aura RGB a pak tu nechybí Gb LAN a čtyři USB 3.0.





ASUS G11 je jako celé PC nabízeno s procesory Intel Core Skylake, grafikou NVIDIA GeForce GTX 1080 v tom nejlepším případě a DDR4 RAM. Můžeme také využít M.2 SSD pro PCIe 3.0 x4 a softwarový nástroj ASUS Aegis II s GameAlive pro nahrávání a sdílení videí z her. Nezapomnělo se ani na barevné LED a jistý boční panel s 3D efektem.

Zdroj: TZ Asus
reklama