reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS a profesionální základní desky pro Core i7

16.10.2008, Pavel Boček, aktualita
ASUS a profesionální základní desky pro Core i7
Po dvou herních základních deskách ASUS Rampage II Formula a P6T Deluxe, o kterých jsme již informovali, se objevily i informace o dvou nových deskách profesionálních. Stejně jako podobné modely s předchozími čipovými sadami jsou i tyto...
Po dvou herních základních deskách ASUS Rampage II Formula a P6T Deluxe, o kterých jsme již informovali, se objevily i informace o dvou nových deskách profesionálních. Stejně jako podobné modely s předchozími čipovými sadami jsou i tyto desky nabité funkcemi. VRM je u P6T WS Pro i P6T6 WS Revolution stejný, má šestnáct fází pro procesor, dvě pro severní můstek a tři pro paměti. Těch pojmou samozřejmě až 24 GB v šesti slotech. Obě desky obsahují SAS řadič, vedle šesti SATA-300 disků tak je možné připojit další dva SAS či SATA.



P6T WS Pro má klasické dva sloty PCIe 2.0 x16, jeden PCIe x1, jeden PCI a pro použití v pracovních stanicích dva PCI-X. P6T6 WS Revolution je však předurčena do grafických pracovních stanic, neboť má šest slotů PCIe 2.0 x16, z toho tři modré mají po 16 linkách, takže je možné zapojit tři grafické karty do režimu SLI či CrossFireX s maximálním výkonem. Za tolika linkami možná stojí přídavný můstek, schovaný pod blokem na jižním můstku. Další podrobnosti nejsou přesně známy, nicméně s jistotou budou desky mít integrovaný kodek pro osmikanálový HD zvuk (s koaxiálním a pravděpodobně i optickým výstupem S/PDIF), jeden či možná i dva čipy pro gigabitový Ethernet a eSATA. Portů USB 2.0 budou mít dvanáct, případné FireWire dva.



Zdroj: Fudzilla
reklama