Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus A636 – Elegance, GPS, Wi-Fi

2.6.2005, Pavel Bureš, článek
Asus A636 – Elegance, GPS, Wi-Fi
Na probíhajícím veletrhu Computex Asus představil své nové PDA s GPS navigací. Počítač byl dokonce oceněn prvním místem v kategorii mobilních zařízení. Zajímavé je, že v té době bylo o přístroji známo jen velmi málo informací, což rozvířilo spekulace o konečné podobě PDA. My vám ale již nyní přinášíme několik obrázků a specifikaci.
Jak si můžete všimnout z uvedených obrázků, PDA vypadá velmi reprezentativně. Ladění do černé, stříbrné kulaté ovládací prvky a kryt reproduktoru pod displejem vyvolávají dojem jedinečnosti, protože podobné rozložení není u kapesních počítačů běžné. K dispozici by však měla být i stříbrná varianta.



O dostatek výkonu se stará procesor Intel PXA na frekvenci 272, 312 nebo 520 MHz, zdroje se ohledně taktu CPU rozcházejí (podle specifikace se budou vyrábět 2 varianty, s 312 MHz a 416 MHz procesorem). Displej je obvyklý QVGA o rozlišení 240 x 320 bodů. Bluetooth 1.2, Wi-Fi (802.11b) a GPS zakončují výčet nejdůležitějších vlastností Asusu A636.



Informace se liší i v typu slotu pro paměťové karty. Specifikace tvrdí, že se jedná o čistokrevné SD, návštěvníci veletrhu ale odhadují slot spíše na Mini SD.



Asus A363 by se měl v USA začít prodávat v roce 2006. Nyní zbývá jen počkat na ověřenou specifikaci a začátek prodeje v ČR. Jedná se o designově zajímavé PDA, které se sice nemusí líbit každému, ale konkurenci nejspíš zamotá hlavu díky integraci GPS a obou nejpoužívanějších bezdrátových technologií.

Zdroj: BargainPDA