reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus chce v příštím roce zvýšit prodeje notebooků o 70 procent

29.10.2008, Jan Vítek, aktualita
Asus chce v příštím roce zvýšit prodeje notebooků o 70 procent
Společnost Asustek Computer hodlá dle předsedy Johnnyho Smithe v příštím roce zvýšit prodeje svých mobilních počítačů o 70 procent, čímž by tato firma za sebou nechala velikány jako Lenovo, Apple a Toshiba. Tento rok je plánováno dodání...
Společnost Asustek Computer hodlá dle předsedy Johnnyho Smithe v příštím roce zvýšit prodeje svých mobilních počítačů o 70 procent, čímž by tato firma za sebou nechala velikány jako Lenovo, Apple a Toshiba. Tento rok je plánováno dodání celkem 11,3 miliónů notebooků a netbooků, což by se mělo tedy příští rok zvýšit až na 20 miliónů. Pokud se předpoklad vyplní, stane se Asus nejspíše čtvrtým světovým výrobcem v této oblasti. To však neuchází ostatním firmám a Hewlett-Packard, největší výrobce PC na světě, již prý činí opatření ve snaze zachytit nástup této firmy.



Nyní Asus figuruje mezi výrobci notebooků na pátém až sedmém místě podle průzkumů různých firem. S 20 milióny dodaných jednotek by se zařadil za firmy HP, Dell a Acer a dopomoci by k tomu měly především oblíbené Eee PC. Ty však postupně dostávají více a více konkurentů; vedle MSI Wind se v poslední době objevují také zástupci firem Lenovo, HP, NEC, Dell a dalších. A dále si do tohoto prostoru našlápla také společnost VIA se svým programem Global Mobility Bazaar. Podle předpokladů se má příští rok prodat celkem 30 miliónů netbooků a z tohoto počtu si má Asus ukousnout 8 - 10 miliónů, tedy až celou třetinu.

Zdroj: X-bit labs
reklama