reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus Chromebox s OS Chrome za 179 USD

5.2.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus Chromebox s OS Chrome za 179 USD
Mobilní počítače Chromebook jsou již dobře známy a bylo jen otázkou času, kdy se začnou rozšiřovat také desktopové modely. K tomu nyní přispěje i Asus se svým levným modelem Chromebox, který přijde v přepočtu na cca 3700 Kč.
Asus Chromebox můžeme označit za takový novodobý nettop, čili stolní počítač s relativně nízkým výkonem a nízkou cenou. Jedná se o model připomínající formát Intel NUC, tedy alespoň navenek. Asus přitom slibuje velmi jednoduché nastavení a také rychlý start během několika sekund. Zabudována již bude také ochrana proti virům a softwarové aktualizace budou probíhat automaticky.





Chromebox je také vstupenkou do světa webových služeb firmy Google a také aplikací z Chrome Web Store, které nám umožní využívat i služby jako YouTube, Hulu Plus. Netflix a další. Uživatelé automaticky dostanou 100 GB na Google Drive, které mohou využít pro sychronizaci svých PC, chytrých telefonů, tabletů, apod. Využít k tomu samozřejmě můžeme stávající účet na Googlu.





Samotný počítač je založen na procesorech Intel 4. generace, přičemž přesný model nebyl uveden, ale jistě půjde o nějaký levnější a nízkospotřebový. Ve výbavě dále je Wi-Fi 802.11 b/g/n , čtyři porty USB 3.0, výstupy HDMI i DisplayPort (připojit lze dva monitory s rozlišením až 4K/UHD), jeden výstup na headset, čtečka karet SD, Bluetooth 4.0 a také otvor pro zámky Kensington.

Asus Chromebox bude k dispozici nejdříve v Severní Americe za 179 USD, a to v březnu.

Zdroj: techPowerUp
reklama