reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus představil kompletní řadu desek s Intel Z87

20.5.2013, Jan Vítek, aktualita
Asus představil kompletní řadu desek s Intel Z87
Společnost Asus ve své tiskové zprávě stručně představila své nové základní desky vybavené čipovou sadou Intel Z87, které jsou určeny pro procesory Intel Core 4. generace, čili Haswell. K dispozici bude jednak klasická řada vedená modelem...
Společnost Asus ve své tiskové zprávě stručně představila své nové základní desky vybavené čipovou sadou Intel Z87, které jsou určeny pro procesory Intel Core 4. generace, čili Haswell. K dispozici bude jednak klasická řada vedená modelem Z87-DELUXE, pak tu budou Z87 WS (WorkStation) pro pracovní stanice a pak samozřejmě také modely se značkou Republic of Gamers (ROG), a to konkrétně MAXIMUS VI EXTREME, MAXIMUS VI GENE a HERO. Vedle toho má Asus v nabídce ještě sérii TUF (The Ultimate Force) a do ní budou patřit modely SABERTOOTH Z87 a GRYPHON Z87. Nabídka je tedy skutečně široká.





Klasické základní desky Asus budou mít nový design využívající zlatou barvu nahrazující modrou. Nejníže stojícím (či spíše ležícím) modelem bude Z87-A a dále pak Z87-PRO či Z87-PLUS. Nezapomnělo se ani na formát Mini-ITX, s nímž přide deska Z87I-DELUXE. Všechny tyto modely mají nabídnout Dual Intelligent Processors 4 s funkcí 4-Way Optimization, kam patří známé TPU pro ladění výkonu, EPU spravující napětí a pak nástroje DIGI+ Power Control a Fan Xpert 2. Jedním stiskem tlačítka myši tak můžete počítač přepnout do úsporného režimu, v němž může třeba dále stahovat data či nové e-maily.





Mezi základní desky ROG se zařadí MAXIMUS VI HERO jako cenově dostupnější model a MAXIMUS VI GENE by také neměla být vzhledem ke svému formátu Micro-ATX nejdražší. Obě nabídnou zvuk SupremeFX s odstupem signálu od šumu 155 dB či grafické rozhraní Sonic Radar, jež umí směr a pozici zdroje zvuku ve hrách. GENE také nabídne rozhraní mPCIe Combo II pro další zařízení, třřeba NGFF SSD.

Sérii ROG pak povede MAXIMUS VI EXTREME určená pro přetaktování. Nabídne k tomu OC Panel sledující systém s možností přetaktování v reálním čase, který je učen do 5,25" pozice, popřípadě mimo skříň, kdy může pracovat v jistém režimu Extreme Mode.





A nakonec tu jsou modely TUF s vylepšeným chlazením, čili jednak SABERTOOTH Z87 a vedle ní GRYPHON Z87 - první model formátu Micro ATX ze série TUF. Tyto desky slibují především vyšší odolnost a životnost jednak díky kvalitnějším komponentům a pak také díky již známému Thermal Armor či panelu TUF Fortifier, což je prostě a jednoduše panel bránící ohýbání desky. Dust Defender zase ochrání sloty a konektory před prachem. V případě GRYPHON jsou ale tato tři vylepšení volitelná v rámci dokoupitelné sady GRYPHON ARMOR KIT.

Zdroj: TZ Asus
reklama