Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus představil notebook z uhlíkových vláken

5.12.2005, Marek Štelčík, aktualita
Asus představil notebook z uhlíkových vláken
Společnost Asus představila sérii notebooků označovanou "W1 Carbon Notebook Series", která v noteboocích nahrazuje doposud používanou slitinu hliníku a hořčíku uhlíkovými vlákny. Nový kryt je údajně o 60% lehčí a dvakrát tak odolný oproti...
Společnost Asus představila sérii notebooků označovanou "W1 Carbon Notebook Series", která v noteboocích nahrazuje doposud používanou slitinu hliníku a hořčíku uhlíkovými vlákny. Nový kryt je údajně o 60% lehčí a dvakrát tak odolný oproti svému předchůdci.



Co se rysů notebooku týče, tak přichází jako Centrino platforma s procesory Intel Pentium M 730 - 770 na frekvenci 1,60 - 2,13Ghz, 533Mhz FSB a 2MB L2 cache. Čipová sada je Intel 915PM a notebook je osazen DDRII 533Mhz pamětmi (maximálně 1GB). Displej má úhlopříčku 15,4" a grafické operace obstarává 128MB ATI Mobility Radeon X700. Velikost disku se mění dle ceny, kde jsou nabízeny disky o kapacitě 60GB, 80GB a 100GB. Díky DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) můžete s notebookem bezdrátově sledovat digitální televizi, pokud je v dané oblasti služba dostupná.



Rozměry notebooku jsou 36,4 x 26,4 x 3,2cm a váha 3,2kg. Notebook obsahuje tři USB 2.0 porty, TV out, čtečku karet, dálkové ovládání a Bluetooth V2.0 s EDR. Podporována je i funkce Instant Fun, která umožňuje používat multimediální aplikace bez potřeby najetí do OS. V základním balení jsou obsaženy i aplikace typu ASUS Mobile Theater III či Microsoft MCE 2005. Bližší informace ohledně ceny či doby dostání nebyly zveřejněny.

Zdroje: Asus, Digit-Life