reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus představil první základní desky pro AMD Kaveri

25.7.2013, Jan Vítek, aktualita
Asus představil první základní desky pro AMD Kaveri
Společnost Asus se pochlubila světově prvními základními deskami, které jsou vybaveny sockety AMD FM2+, díky čemuž je budeme moci využít s novými jednotkami APU s označením Kaveri, tedy až přijdou na trh, ovšem tyto desky jsou vhodné také...
Společnost Asus se pochlubila světově prvními základními deskami, které jsou vybaveny sockety AMD FM2+, díky čemuž je budeme moci využít s novými jednotkami APU s označením Kaveri, tedy až přijdou na trh, ovšem tyto desky jsou vhodné také pro dnes ještě stále aktuální APU Richland a Trinity.





Jedná se o modely A88XM-A s čipovou sadou AMD A88X a A55BM-A/USB3 s A55, jež jsou obě shodně formátu Micro ATX. Pokud tedy nechcete se sestavením nového počítače čekat na příchod Kaveri, tak s těmito deskami si jej můžete složit již nyní a následně bude stačit pouhá výměna APU, které má přinést jednak nová procesorová jádra a konečně již také architekturu GCN, takže by mělo jít o výrazný krok kupředu.





Nové desky budou podporovat rozhraní PCI Express 3.0 zajištěné právě čipy Kaveri, případně také starší PCI Express 2.0 na svém slotu PCI Express x16, vedle nějž tu je ještě jeden x1 a pak klasický PCI. Dále tu máme rozhraní USB 3.0 s technologií USB 3.0 Boost slibující 1,7násobný nárůst výkonu v porovnání s "obyčejným" USB 3.0

Obě také nabídnou UEFI BIOS, ovládání otáček ventilátorů Fan Xpert a jistou technologii Asus 5X Protection, jež má zajistit spolehlivost a dlouhou výdrž těchto desek. I/O porty a DIMM budou ochráněny před zkratem a přepětím vlastními pojistkami.

Základní desky Asus A88XM-A a A55BM-A/USB3 mají být také již brzy následovány dalšími modely s AMD FM2+. O ceně a dostupnosti však zpráva nehovoří, a to už žádného modelu.

Zdroj: TZ Asus
reklama