reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus představil Zen all-in-one: i7, GeForce a až 32 GB RAM

2.6.2015, Jan Pánek, aktualita
Asus představil Zen all-in-one: i7, GeForce a až 32 GB RAM
Na Computexu Asus neodhalil jen zařízení do série ROG, ale ukázal i Zen AiO mířící do nejvyššího segmentu. Disponují například RealSense 3D kamerou, konektorem USB 3.1 Typem-C nebo SSD až do kapacity 512 GB.
Asus se na Computexu v Taipei předvedl i v mobilním segmentu, kde na Zensation ukázal ZenFone 2 Selfie, ZenWatch 2 nebo několik tabletů s Androidem. Tím ale ani zdaleka neskončil příval novinek, obzvláště, když se pro Asus jedná o domácí výstavu.

Byla představena dvojice Zen AiO, 23,8palcový Zen AiO Z240IC a 21,5palcový Zen AiO Z220IC. Protože značka Zen je spojována s nejkvalitnějšími produkty, ani tyto all-in-one nevybočují z řady. Nabídnou tělo z jednolitého kusu hliníků a z přední strany jsou kryty sklem od kraje ke kraji. Displeje jsou samozřejmě dotykové a nabízí Full HD rozlišení.





Oba modely nabídnou několik verzí. Odhaleny byly pouze komponenty, z níž se budou skládat ty nejvybavenější verze. V praxi to znamená výkonný procesor Intel Core i7, grafickou kartu GeForce GTX 960M, až 32 GB paměti RAM, až 512 GB na SSD nebo PCI Express 3.0 x4.

To ale samozřejmě není vše, Asus ještě připravil několik novinek, kterými tato zařízení předčí lecjakou konkurenci. První z nich je špičkové ozvučení, na každé straně se objeví 3 reproduktory, celkový výkon audia bude 16 W. Příjemné je vidět i poměrně nové USB 3.1, Typ-C, které by podle Asusu mělo být až dvakrát rychlejší než trojková verze. Navíc se jedná o verzi, kdy konektor lze do počítače zastrčit oběma směry. Po MacBooku a Nokii N1 se jedná o další z mnoha zařízení, která nabízí tento standard.





Další zajímavost je přítomnost RealSense 3D kamery od Intelu na větším z dvojice základních modelů. Umožňuje například ovládat počítač gesty nebo 3D skenování. Asus také přidal zajímavé funkce pro mikrofony. Například vyčištění zvuku od šumu, ale hlavně se zaměřil na to, aby Cortana bezpečně rozpoznala všechny příkazy.

Asus bohužel neřekl, kdy ani za kolik budou nové all-in-one počítače k dispozici. Cena nebude nízká vzhledem k výbavě. Dostupnost se očekává i v České republice.

Zdroj: CNET.com
reklama