reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS představuje VGA a multimediální dokovací stanici ASUS ROG XG Station

16.7.2008, Marek Štelčík, aktualita
ASUS představuje VGA a multimediální dokovací stanici ASUS ROG XG Station
ASUSTeK Computer, dodavatel 3C řešení, představuje první VGA a multimediální dokovací stanici nesoucí název ASUS ROG XG Station. Zkratka ROG potom představuje „Republic of Gamers.“ Stanice XG Station navíc získala za své provedení ocenění...
ASUSTeK Computer, dodavatel 3C řešení, představuje první VGA a multimediální dokovací stanici nesoucí název ASUS ROG XG Station. Zkratka ROG potom představuje „Republic of Gamers.“ Stanice XG Station navíc získala za své provedení ocenění Reddot Design Award Honourable Mention 2008. XG Station je vybavena grafickou kartou EN8600GT/HTDP/256M a Express Card rozhraním. Spojuje tak výhody přenosného počítače s vysokým grafickým výkonem standardního PC. K dispozici jsou navíc 4 porty USB 2.0, které splňují funkci USB hubu a technologie Dolby.



Dokovací stanice XG Station, která je spojena s notebookem pomocí Express Card konektoru a vybavena 3D grafickou kartou, umožňuje připojení libovolného LCD monitoru. Dokovací stanice XG Station využívá LED displej pro zobrazování informací, jako jsou hlasitost, takt GPU, teplota, rychlost ventilátoru či informace o počtu snímků za sekundu. Grafický engine je tedy GeForce 8600GT s pamětí 256 MB DDR3 a takt 540 MHz. Takt paměti je 1,4 GHz a rozhraní paměti je 128bitové. Maximální rozlišení činí 3840 x 2400 pixelů a sběrnice je PCI Express X1. Nechybí ani duální DVI výstup. Cena je zhruba 7500 Kč včetně DPH.

Zdroj: TZ ASUS
reklama