reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus předvedl řadu mobilních zařízení včetně TAICHI

12.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Asus předvedl řadu mobilních zařízení včetně TAICHI
Společnost Asus přišla se souhrnnou zprávou stručně popisující její nejnovější mobilní zařízení z letošního Computexu. Zákazníci se mohou těšit třeba na TAICHI - notebook a tablet v jednom zařízení a celou řadu zařízení Transformer. Asus...
Společnost Asus přišla se souhrnnou zprávou stručně popisující její nejnovější mobilní zařízení z letošního Computexu. Zákazníci se mohou těšit třeba na TAICHI - notebook a tablet v jednom zařízení a celou řadu zařízení Transformer.




Asus TAICHI


Asus TAICHI tedy spojuje notebook a tablet do jednoho zařízení, které je vybaveno oboustranným displejem typu IPS s rozlišením Full HD a podsvícením LED. K dispozici budou modely s úhlopříčkou 11,6" a 13,3", přičemž jejich displej na vnější straně víka bude dotykový. S otevřeným víkem tedy bude TAICHI vypadat jako notebook a se zavřeným zase jako tablet. Asus jej vybaví podsvícenou klávesnicí QWERTY i touchpadem. Uvnitř pak budou procesory Intel Ivy Bridge, SSD a dvoupásmové Wi-Fi 802.11n.




Transformer Book


Pak tu bude Transformer Book (zmíněn již zde), čili konvertibilní ultrabook s procesorem Core i7, samostatnou grafickou kartou, SSD i HDD, 4GB paměti a rozhraním USB 3.0. K dispozici bude v provedeních 11,6", 13" i 14" vybavený displejem IPS s rozlišením Full HD a multidotykovým ovládáním.




Tablet 810

Tablet 810 bude vybaven OS Windows 8 a mobilní dokovací stanicí. Uvnitř pak bude procesor Atom, 2 GB RAM a integrovaná paměťová karta eMMC s kapacitou 64 GB a podpora NFC (Near Field Communication. Tento tablet bude mít displej Super IPS+ s úhlopříčkou 11,6" a rozlišením 1366 x 768 v těle s tloušťkou 8,7 mm. Slibuje také díky SonicMaster kvalitní zvuk a možnost záznamu videa a fotografií pomocí 8Mpix kamery s automatickým ostřením. Pro zabírání uživatele tu bude přední 2Mpix kamera.




Tablet 600


Tablet 600 přijde s Windows RT a mobilní dokovací stanicí. Půjde tak o zařízení s procesorem ARM, konkrétně NVIDIA Tegra 3, dále 2GB paměti a 32 GB na eMMC. Design bude jinak shodný s Tabletem 810, přičemž dokovací stanice nabídne QWERTY klávesnici, touchpad, USB port a druhou baterii. Bude ale menší s 10,1" displejem Super IPS+ (také 1366 x 768) a rovněž podporou NFC a SonicMaster.




Transformer AiO


Nakonec Asus zmínil Transformer AiO - stolní PC a tablet v jednom, což už je trochu divoká myšlenka. Základem je 18,4" displej s LED podsvícením a desetibodovým dotykovým ovládáním. My jej budeme moci nastavovat výškově i naklápět a využívat instalovaný OS Windows 7, nebo také stiskem tlačítka nabootovat Android. Více o něm výrobce neprozradil.

Zdroj: TZ Asus
reklama