reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS Rampage II Extreme a P6T WS Pro oficiálně

28.10.2008, Pavel Boček, aktualita
ASUS Rampage II Extreme a P6T WS Pro oficiálně
Informace a fotografie základních desek ASUS s novou čipovou sadou Intel X58 pro procesory Core i7 se postupně pomalu průběžně vynořovaly, nyní je ale sám výrobce oficiálně představil. Konkrétně dvě z nich, herní Rampage II Extreme a do...
Informace a fotografie základních desek ASUS s novou čipovou sadou Intel X58 pro procesory Core i7 se postupně pomalu průběžně vynořovaly, nyní je ale sám výrobce oficiálně představil. Konkrétně dvě z nich, herní Rampage II Extreme a do pracovních stanic určenou P6T WS Professional. První deska série Republic of Gamers se tedy dočkala finální verze chlazení, které je poměrně rozměrné, avšak pod blokem jižního můstku se i dle prvních fotografií můstek nForce 200 neskrývá. Deska má mít SW podporu Tripple SLI, vedle HW podpory CrossFireX.



Nabízí tedy ony tři sloty PCIe 2.0 x16 a to vedle dvou PCIe x1 (jeden je určen pro zvukovou kartu SupremeFX X-Fi) a jednoho PCI. Deska má jakési omezení pamětí na 12 GB, není zatím jisté proč (zda kvůli taktování), podporuje ale paměti DDR3-1800 (jako přetaktování). Disky lze připojit k sedmi konektorům SATA-300, jednomu eSATA a jednomu UATA-133. Integrované kontroléry GLAN má dva, USB 2.0 portů dvanáct, FireWire 400 dva. Samozřejmá jsou tlačítka pro usnadnění přetaktování, žádný voltmetr ale k desce přibalen nebude; pouze se na ní nachází konektory, možné jej tedy asi bude dokoupit zvlášť.



Druhý model, P6T WS Pro, předurčují do pracovních stanic hlavně dva sloty PCI-X, dále má standardní dva PCIe 2.0 x16, jeden PCIe x1 a jeden PCI. Podobně jako Rampage II Extreme má i tento model 16fázový VRM mikroprocesoru (plus dvoufázový pro severní můstek a třífázový pro paměti), chlazení je však menší, možná tedy ASUS nasadil kvalitnější a úspornější MOSFETy. Navíc obsahuje přídavný SAS řadič pro dva SAS či SATA-300 disky; eSATA porty nabízí dva, stejně jako dvě integrované gigabitové karty a jednu osmikanálovou zvukovou kartu.

Zdroj: Fudzilla
reklama