reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ROG Strix XG32VC: WQHD na 31,5" herním panelu

5.10.2020, Jan Vítek, aktualita
Asus ROG Strix XG32VC: WQHD na 31,5" herním panelu
Vedle nového Predatoru od Aceru tu máme další monitorovou novinku, a sice Asus ROG Strix XG32VC. Jde o panel s úhlopříčkou 31,5" a klasickým poměrem stran 16:9, který nabízí rozlišení WQHD. A co dál? 
Asus ROG Strix XG32VC využívá panel typu VA s úhlopříčkou 31,5" a zakřivením s poloměrem 1800R. Rozlišení WQHD představuje 2560 x 1440 pixelů, čili jde o kompromis mezi Full HD a Ultra HD, který je určen pro karty kalibru RX 5700 či 5700 XT. 
 
 
Tento monitor se ale bude hodit také pro GeForce, neboť jeho Adaptive-Sync je připravený nejen pro FreeSync Premium Pro, ale také je kompatibilní s NVIDIA G-Sync. Odezva pak činí jen 1 ms, ovšem MPRT, dále tu máme až 170Hz obnovovací frekvenci, certifikaci DisplayHDR 400 (max. 400 nit), desetibitové barvy, pozorovací úhly 178° v obou směrech a statický kontrast 3000:1. Mezi rozhraní patří DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 a USB-C.
 
 
ASUS ROG Strix XG32VC dále nabízí sbírku funkcí GamePlus, jež zahrnují třeba různé OSD časovače, zaměřovací kříže, FPS čítače a také tu je GameVisual, čili obvyklé přednastavené režimy, které se mají hodit pro různé herní žánry. Samozřejmostí jsou režimy pro nízkou úroveň vyzařování modré složky a neblikavé podsvícení. 
 
 
Trošku překvapivou funkcí je tu KVM, čili přepínač vstupů klávesnice, videa a myši, který se obvykle nachází u lepších kancelářských monitorů. Nedávno jsme přitom zmínili monitory Gigabyte série M, které také patří mezi herní, takže stane se snad KVM postupně běžnou výbavou herních monitorů? To uvidíme. Zde tu ale máme pro účely KVM také rozhraní USB C a vlastní USB hub v monitoru. Právě přes USB C budeme moci napojit třeba notebook nebo i vhodně vybavený chytrý telefon. 
 
ASUS ROG Strix XG32VC ještě není dostupný na trhu a o ceně se výrobce nezmiňuje, takže si musíme počkat. 
 
Zdroj: Asus


reklama