reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ROG uvádí nové herní periferie s vlastními tlačítky

2.9.2020, Jan Vítek, aktualita
Asus ROG uvádí nové herní periferie s vlastními tlačítky
Asus si z nějakého záhadného důvodu připravil akci Meta Buffs právě na včerejší den, kdy NVIDIA představila svou novou generaci GeForce. Ani tak ale zprávy o jeho novinkách úplně nezanikly v záplavě informací o Ampere a o ně šlo ostatně také.
Asus ROG tak na Meta Buffs představoval právě i své nové karty GeForce RTX 3000, ovšem i tak jsme pochopitelně a logicky sledovali a věnovali pozornost prezentaci samotné NVIDIE. Informace o akci Asusu tak přichází na řadu až nyní a nám půjde právě o nové periferie. Na představené karty se ostatně můžete podívat v následujícím videu. 
 
 
Jako první tu máme ROG Strix Scope RX Keyboard, novou herní klávesnici s rovněž novými tlačítky ROG RX Red, která jsou založena na optickém snímání stisku. Asus slibuje jednak design, který umožní prosvítit celou klávesu, a to nejen její horní část, ale i boky, jak ostatně ukazuje následující fotografie. 
 
 
Dále se nová tlačítka mají velice rychle vracet do výchozí polohy, při stisku mají být velice stabilní (bez naklánění do stran) a vydržet mají 100 milionů stisků. Celá klávesnice je také odolná vůči prachu a vodě (IP56), má prodloužený levý shift, průchozí USB 2.0 port a pomocí softwaru Asus Armoury Crate si budeme moci nastavit podsvícení, makra, čili obvyklé věci. 
 

 
Myš ROG Keris Wireless je vybavena také tlačítky od firmy Asus, a to ROG Micro Switch s dlouhou životností 70 milionů stisků. Celá váží jen 79 gramů, ovšem není odlehčena pomocí otvorů v plášti. A jak je vidět na fotografii, nemá ocásek, takže tu máme bezdrátové rozhraní, a sice kombinaci Bluetooth LE a 2,4GHz rádiového. Nabíjení obstará odpojitelný USB kabel a jedno dobití postačí na 12 hodin hraní. 
 
   
Myš také nabídne senzor s rozlišením 16.000 dpi a zvládající 400 ips a 40 G. Máme tu také různobarevná a vyměnitelná boční tlačítka. 
 
 
Jako příslušenství si můžeme k této myši zvolit podložku Scabbard II, která je nabízena ve velikosti postačující i pro umístění klávesnice. Její ošetřený povrch bude odpuzovat vodu, prach i mastnotu a okraje se nemají časem třepit. 
 
 
Nakonec tu máme ROG Delta S Headset s trojhranným tvarem náušníků, které mají být dle ujištění výrobce velice pohodlné, i když celý headset váží kolem 300 gramů. Jde o USB-C headset, takže jeho součástí je audio kodek, a to ESS 9281 s Quad DAC a Master Quality Authenticated (MQA). 
 
Mikrofon má pochopitelně funkci pro potlačení okolního hluku a podsvícení Aura-Sync, které tak bude napájeno přes USB a reagovat může na hlas uživatele. Všechny tyto novinky se mají dostat na trh během letošního posledního čtvrtletí. 
 
Zdroj: Asus


reklama