reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus Strix: nový herní headset, myš, podložka i klávesnice

25.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus Strix: nový herní headset, myš, podložka i klávesnice
Není to tak dávno, co Asus představil svou novou rodinu herních produktů Strix. Ta už zahrnuje grafické karty i sluchátka a nyní se do ní zařadily i produkty Strix DSP, Strix Claw, Strix Tactic Pro a Strix Glide Series.
Jedná se tedy o herní headset Strix DSP s jistou audio stanicí, Strix Claw coby optická herní myš, mechanická herní klávesnice Strix Tactic Pro a nakonec Strix Glide Control a Glide Speed jako podložky pod myš. Slovo Strix si Asus mimochodem vypůjčil z řecké a římské mytologie, kde označuje bájnou sovu.





Herní headset Strix DSP využívá velké 60mm neodymové měniče uzavřené v šestihranných náušnících, které mají v nejširším místě 130 mm. Headset je vybaven také audio modulem, který slouží pro zpracování 7.1kanálového zvuku a jeho převod do virtuálního prostorového zvuku. Dále tu máme technologie Dolby Headphone a Dolby Pro Logic IIx, environmental-noise-cancellation (ENC) pro odstínění okolních ruchů, odpojitelný mikrofon a kompatibilita je zajištěna s PC a Mac (rozhraní USB) stejně jako s konzolí PlayStation 4 a jinými zařízeními, pro něž má headset připraven kombinovaný 3,5mm jack pro sluchátka i mikrofon.





Strix Claw je celkem obyčejně vypadající optická myš, jejíž tělo bude vhodné spíše pro praváky než leváky, a to především kvůli dvěma bočním tlačítkům. Jedná se o myš vybavenou senzorem PMW3310DH-AWQT s nastavitelným rozlišením až 5000 dpi, funkcí angle snapping, schopností sledovat pohyb o rychlosti až 3,32 m/s (130 IPS) a nechybí zde ani známé tlačítko sniper, které po dobu stisku sníží citlivost pro preciznější zaměření.

Tato myš má celkově osm tlačítek, z nichž však pouze tři můžeme naprogramovat, k čemuž poslouží software Strix a 64 kB vestavěné paměti. Alespoň že software zvládne i makra. Strix Claw se také chlubí kvalitními tlačítky Omron D2F-01F, pozlaceným USB konektorem, přičemž hmotnost myši je bez kabelu 110 gramů a kompatibilita je zajištěna s Microsoft Windows XP / Vista / 7 / 8.





Mechanická herní klávesnice Strix Tactic Pro už vypadá zajímavěji. Asus se rozhodl pro klasicku, tedy tlačítka Cherry MX s výběrem typů Black, Blue, Brown a Red. Máme tu deset speciálních plně programovatelných kláves M1 - M10 a dalších osm se dělí o místo s klávesami F. Pod mezerníkem jsou navíc tři další tlačítka, která lze naprogramovat pomocí příslušného softwaru, nebo i bez něj s využitím tlačítka Strix Tactic Pro. Asus si pro podsvícení kláves vybral oranžové LED, jež by měly být stejné nezávisle na použitých tlačítcích. Nakonec tu máme také NKRO (N-Key Rollover) přes USB, takže klávesnice my měla zaznamenat libovolný počet najednou stisknutých kláves, ovšem přepnout půjde i do režimu 6KRO.





Strix Glide Control a Strix Glide Speed jsou podložky, které můžeme využít třeba s myší Strix Claw. První model má povrch z těžké tkaniny, která je spíše měkká a bude vyžadovat myš s velkými teflony, aby po ní dobře klouzala. Druhá podložka má povrch spíše tvrdší, takže po ní budou myši klouzat velmi lehce a s minimálním odporem. Obě podložky mají rozměry 400 x 300 x 3 mm a váží 219 a 208 gramů.

Zdroj: TZ Asus
reklama