reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus TUF Gaming VG279QM nabídne už 280Hz obnovovací frekvenci

18.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Asus TUF Gaming VG279QM nabídne už 280Hz obnovovací frekvenci
Asus si tak jako jednu z monitorových novinek pro závěr tohoto roku připravil model TUF Gaming VG279QM, který má zaujmout především dvěma vlastnostmi. Jednak jde o synchronizaci ELMB a pak o 280Hz obnovovací frekvenci. 
Herní monitory v této době už dávno nenabízí především rychlou odezvu, jak tomu bylo v minulosti, kdy to víceméně automaticky znamenalo, že šlo o panely typu TN. Dnes se už zcela běžně využívají mnohem kvalitnější panely a celkově pak herní monitory dosahují parametrů, jimiž by snad nepohrdli ani profesionální grafici, nicméně konfigurace takových modelů stále podléhá zaměření na hry. 
 
 
TUF Gaming VG279QM od společnosti Asus je ale jiný, ten nám chce nabídnout především velice rychlou obnovovací frekvenci 280 Hz a pak také synchronizaci zvanou ELMB. Ta zahrnuje Adaptive-Sync plus redukci rozmazání (motion blur). 
 
Tento monitor nabídne rozlišení 1920 x 1080, které může být sice na 27" pro někoho příliš hrubé, ale vzhledem k tak vysoké obnovovací frekvenci budeme i na Full HD potřebovat velice výkonnou sestavu, tedy pokud chceme možnosti monitoru náležitě využít. 
 
A přesto, že jde o rychlý panel s 1ms odezvou MPRT (GtG ovšem 4 ms), nejde o TN. To lze poznat z pozorovacích úhlů 178° v obou směrech. Má jít konkrétně o IPS s LED podsvícením a maximálním jasem 400 nit, což zde znamená i podporu DisplayHDR 400. Monitor je také schopen z 99% pokrýt barevný prostor sRGB. 
 
Dále tu máme dvě rozhraní HDMI 2.0 plus jeden DisplayPort 1.2, zabudované stereo reproduktory a stavitelný stojan s možností výměny za VESA držák 100 x 100.
 
Zdroj: Hexus.net


reklama