reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus uvádí 32" OLED monitor ProArt PA32DC s kalibrační sondou

6.9.2021, Milan Šurkala, aktualita
Asus uvádí 32" OLED monitor ProArt PA32DC s kalibrační sondou
Asus představil mnoho zajímavých novinek do řady ProArt a jednou z těch nejpůsobivějších je asi monitor ProArt PA32DC, který nevyužívá technologii LCD, nýbrž OLED. Má také zabudovanou kalibrační sondu.
Nabídka produktů Asus ProArt byla rozšířena o několik novinek a jednou z nich je i monitor PA32DC. Ten je zajímavý především tím, že nemá panel LCD, ale OLED. Další zajímavostí je i to, že na rozdíl od jiných OLED panelů nemá matici RGBW nebo PenTile, ale klasickou RGB. Panel má 31,5" úhlopříčku s rozlišením 4K, tedy 3840×2160 pixelů. Podporuje VESA DisplayHDR 400 True Black, chlubit se může vysokým kontrastem 1.000.000:1 a extrémně rychlou odezvou 0,1 ms.
 
Asus ProArt PA32DC
 
Dokáže zpracovávat 10bitové barvy, pokrývá 99 % barevného prostoru DCI-P3 a vykazuje barevnou přesnost Delta E<1. Technologie Smart HDR zajišťuje kompatibilitu s různými HDR formáty a možností si zobrazit obsah v různých HDR formátech. Má také automatickou kalibraci díky vestavěnému kolorimetru, který se může posouvat po obrazovce dokonce i s nasazenou sluneční clonou. Kompatibilní je se systémy ProArt Calibration, Calman Ready i LightIllusion ColourSpace CMS. PA32DC je nicméně kalibrován už z výroby. Monitor může využít dva různé stojánky dle preferencí. Spolu s monitorem dostanete také 3 měsíce předplatného Adobe Creative Cloud zdarma.
 
Asus ProArt PA32DC
 
Zdroj: asus.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama