reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus VG245H: herní monitor pro konzolisty

20.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Asus VG245H: herní monitor pro konzolisty
Společnost Asus chce majitelům konzolí ukázat výhody hraní na moderním monitoru, a tak pro ně připravil model VG245H slibující především rychlou odezvu, a to i s využitím GameFast Input Technology.
Asus VG245H je ale především 24palcový model s rozlišením Full HD na panelu TN, takže na dnešní dobu nic úžasného, ale panel TN zde slouží především k dosažení rychlé odezvy. Ta je 1ms a celkovou odezvu má zlepšovat jistá GameFast Input Technology. Ta se ale netýká samotné obrazovky, ale celkového zpoždění, jež má minimalizovat. Dále tento model nabídne dva porty HDMI, flexibilní stojan a podporu FreeSync/Adaptive Sync s obnovovací frekvencí až 75 Hz.



Asus dále s tímto monitorem nabízí i řadu svých běžných technologií jako GamePlus, GameVisual, Flicker-Free nebo Ultra-Low Blue Light. GamePlus nabídne různé funkce jako zaměřovací kříže, časovače, čítače FPS, GameVisual se zase týká přednastavených režimů (Scenery / Racing / Cinema / RTS / RPG / FPS / sRGB) a zbylé dvě slouží pro ochranu očí.



Co se týče FreeSync/Adaptive Sync, ty aktuálně na konzolích nevyužijeme, pouze na příslušně vybavených PC s kartou Radeon, kde lze obraz synchronizovat při frekvencích 40 až 75 Hz. Nedá se ani říci, že by se podpora těchno technologií pro konzole vůbec plánovala, ačkoliv Xbox One i PS4 (Pro) jsou založeny na hardwaru firmy AMD. Otázka pak je, jaký bude mít zmíněný GameFast Input efekt. Asus i dle své prezentace počítá s tím, že nový monitor bude využit pro různé účely a vedle konzolí k němu připojíme i PC nebo TV box.



Vedle dvou portů HDMI je vybaven ještě analogovým vstupem D-Sub, dvěma 2W reproduktory a také 3,5mm audio vstupem a výstupem. Flexibilní stojan umožní nastavit výšku v rozsahu 130 mm a dále jako obvykle naklopení, natočení a pivot. Pokud to nebude stačit, je tu VESA 100 x 100, přičemž držák bude pak zatížen hmotností 5,1 kg. Asus VG245H už je v nabídce mnohých českých obchodů za cca 5900 Kč.

Zdroj: Hexus.net


reklama