reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus Zen AiO S Series: moderní vše v jednom

4.9.2015, Jan Vítek, aktualita
Asus Zen AiO S Series: moderní vše v jednom
Asus si vedle nového herního hardwaru připravil také sérii počítačů All in One, která se zařadí do rodiny Zen. Můžeme tak očekávat elegantní počítače se štíhlým kovovým tělem, které bude připomínat mobilní počítače této řady.
Série Zen totiž obsahovala mobilní počítače, přičemž nové Zen AiO S Series patří mezi desktopy a prozatím jde o dva modely, 23,8" Zen AiO S Z240IC a 21,5" Zen AiO S Z220IC. Asus mluví o kombinaci líbivého designu a vysokého výkonu, takže se podívejme, co se pod tímto skrývá. Asus zde vsadil na broušený hliník s nádechem do zlaté barvy (výrobce mluví o Icicle Gold). Na první pohled také můžeme vidět, že počítače mají stojan, díky němuž můžeme nastavit i negativní sklon obrazovky a dodávat se k nim bude také klávesnice a myš podobného designu.





Výkon dodá některý ze šesté generace procesorů Intel Core i7, tedy Skylake a lze předpokládat, že půjde o mobilní model. I grafická karta je z mobilní řady, a to GeForce GTX 960M s vlastními 4 GB paměti GDDR5 a operační paměti DDR4 zde může být až 32 GB. Vedle toho se můžeme těšit na kameru Intel RealSense, rychlé rozhraní USB 3.1 s konektorem typu C a také SSD pro rozhraní PCIe 3.0 x4. Není ale jasné, jak dobře toto SSD své rozhraní využije. Za zmínku stojí také zvukový systém ASUS SonicMaster Premium čítající šest reproduktorů s celkovým výkonem slušných 16 W.





Asus se chlubí, že jde o vůbec první počítač AiO vybavený rozhraním USB 3.1 Gen 2 s propustností 10 Gb/s, které je tedy 2x rychlejší než USB 3.0. Pro jeho plné využití to ale bude chtít najít také nějakou periferii, která to dokáže, což může být třeba externí úložiště s rychlým SSD. Vedle toho jsou AiO S vybaveny také čtyřmi klasickými porty USB 3.0, jedním USB 2.0 a moderním Wi-Fi 802.11ac. Uživatel si může zvolit LCD, které nabídne panel typu IPS, rozlišení až Ultra HD a také desetibodovou dotykovou vrstvu. Panel dokáže přitom zcela pokrýt barevný prostor sRGB. Jinak budou ale v nabídce i Full HD panely.

Kamera Intel RealSense zajistí nové možnosti ovládání počítače, a to s pomocí gest a grimas. Je schopna prostorově rozpoznat tvar obličeje, což lze snadno použít pro přihlášení se do systému namísto hesla či jiných způsobů. Nebo ji můžeme použít pro ovládání her. Asus také nabídne aplikace HomeCloud, PC Link, Share Link a SyncUp, díky nimž může počítač fungovat jako domácí cloudové úložiště, k němuž budeme mít přístup odkudkoliv i s pomocí mobilních zařízení. K tomu uživatel dostane také 100 GB prostoru na Asus WebStorage, a to zdarma po dobu jednoho roku, takže pak už budeme muset platit. PC Link zase zajistí propojení s telefonem, takže na obrazovce počítače se nám může zobrazit třeba upozornění na příchozí hovor nebo notifikace aplikací. Data pak můžeme mezi AiO S a telefonem či tabletem přenášet díky Share Link a SyncUp je určen pro jejich synchronizaci.

Zdroj: TZ Asus
reklama