reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus Zenscreen: přenosný monitor, kterému stačí USB Type-C

3.9.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Asus Zenscreen: přenosný monitor, kterému stačí USB Type-C
Asus Zenscreen představený na veletrhu IFA 2016 sice není zdaleka prvním přenosným monitorem, zařadí se ovšem k těm nejlehčím co se týče hmotnosti i nejjednodušším k používání. Desktop či notebook se totiž připojuje přes port USB-C.
Nový mobilní monitor od Asusu je ideální společník pro notebooky s malým displejem, mini PC i další zařízení. Díky hmotnosti okolo 0,8 kg a tloušťce něco málo přes 8 mm se jedná o jeden z nejkompaktnějších přenosných monitorů s úhlopříčkou 15,6“. Využíván je panel s Full HD rozlišením, což je pro většinu případů naprosto dostačující hodnota. Povedený design zahrnuje i skládací obal, který chrání displej před poškrábáním při přenášení a zároveň může posloužit jako praktický stojánek. Pokud byste ovšem obal zapomněli doma, je možné k opření notebooku používat tužku či propisku zasunutou do k tomu určeného otvoru.





Podporováno je zobrazení na šířku i na výšku. K připojení zařízení přitom stačí jediný kabel s koncovkami USB Type-C, který slouží zároveň k přenosu obrazu i napájení. To znamená, že monitor nevyžaduje vlastní napájení, ale bere si energii z připojeného počítače. Pod displejem nalezneme také tlačítka sloužící k vypnut/zapnutí monitoru, případně ke změně nastavení kontrastu, barev a dalších hodnot. Asus Zenscreen MB16AC se začne na evropských trzích prodávat v blízké době s cenovkou 269 eur, v přepočtu přibližně 7 200 Kč.

Zdroj: Liliputing.com
reklama