reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asustor 31 Series: ekonomické NAS pro 4K

12.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Asustor 31 Series: ekonomické NAS pro 4K
Asustor si připravil novou sérii NAS, které mají nabídnout ekonomický provoz a také podporu videa v rozlišení 4K. Jedná se o 31 Series a konkrétně o dva modely: 2diskový AS3102T a 4 diskový AS3104T.
Asustor AS3102T a AS3104T jsou určeny jako NAS pro běžné domácnosti, jimž mají nabídnout především nízké náklady na provoz a podporu videa ve vysokém rozlišení. Vedle toho mají být i elegantním doplňkem, a to především díky provedení svého čela. V něm v obou případech najdeme krom vypínače a kontrolek také jeden port USB 3.0 pro snadné zálohování. Vedle toho nám Asustor slibuje také snadnou instalaci disků bez použití šroubků či nástrojů. Čelo stačí prostě odsunout a pak disky dovnitř zastrčit, přičemž je podporován hot-swap.





Oba modely se liší pouze počtem diskových pozic a věcmi z toho vyplývajícími, což je tedy podpora RAID a maximální kapacita. Dvoudiskový tak podporuje RAID 0 a 1 a dosáhne maximálně 12 TB, zatímco u čtyřdiskového je to ještě RAID 5 a 24 TB.





Nové modely jinak využívají stejný procesor, a to Intel N3050 generace Braswell se dvěma jádry na taktu až 2,16 GHz s automatickým přetaktováním, přičemž nechybí hardwarová podpora šifrování AES-NI. I díky dvoukanálovému přístupu ke 2 GB DDR3L mají AS3102T a AS3104T zvládnout přehrávat videa ve 4K či Ultra HD, k čemuž poslouží port HDMI 1.4b. Vedle něj tu máme také gigabitový Ethernet a krom jednoho předního USB 3.0 dva další vzadu. Podporovány jsou také infračervené dálkové ovladače, pro něž je připraven IR port.

Na Ethernetu můžeme dosáhnout rychlosti čtení až 110 MB/s a zápisu 112 MB/s (RAID 1) a v systému ADM 2.5 lze s pomocí funkce Hyper-Transcoding převádět videa do jiných formátů a podporováno je také transkódování videí v reálném čase. Vedle toho je zde samozřejmě i řada dalších aplikací, jako třeba SoundsGood pro online audio nebo Photo Gallery pro naše fotografie.

Výrobce dává na AS3102T a AS3104T tříletou záruku a zaručuje, že do budoucna budeme mít k dispozici nové a nové verze firmwaru ADM. Nejdříve přijde na trh dvoudiskový AS3102T a čtyřdiskový model bude k dispozici někdy na konci tohoto měsíce.

Zdroj: TZ Asustor
reklama