reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: ATi Radeon X1800 na AGP nebude
29.9.2005, Milan Šurkala, aktualita
Těšili jste se na novou grafickou kartu ATi Radeon X1800 XT přestože máte AGP slot? Dodnes jste mohli. ATi sice původně AGP verzi slibovalo, ale ta je nakonec zrušena. Chcete-li vysoký grafický výkon, ani nVidia vám nepomůže, protože ta...
Jindy | 2.10.200521:57
Já to vím, že big blue byl před Intelem, taky jsem měl processor Cyrix 333 a byl jsem s ním naprosto spokojen ­(klidně bych si ho dnes koupil do serveru­). Chtěl jsem jen poukázat na to, že bez Intelu by nebylo hodně skvělých věcí, co se týče PC. Vadí mi, že se všichni do Intelu obouvají, přitom já jsem s ním už 10 let a nikdy jsem od Intelu nekoupil špatně, ikdyž někdy dost draze. Jsem Intelu zkrátka svým způsobem i vděčný. Mám Intel rád kvůli stabilitě processorů a základních desek a také kvůli tomu, že se mi zdá, že lépe vyhovuje mým nárokům a například HT se mi velice líbí. Nevím, zda bych jinde mohl koupit za pár tisícovek processor s jádrem Northwood 2.4 GHz, který jde v pohodě stabilně přetaktovat na 3.6 GHz. Už ten processor mám dva roky a zatím jsem ani takový větší výkon nepotřeboval a až ho budu potřebovat ­- přetaktuju ho. To podle mě něco vypovídá o kvalitě Intelu. Tím ovšem nechci že Vy jste proti Intelu, to Já se tu jen zase pouštím do jakýchsi mých plytkých monologů :o)
Odpovědět0  0
starmen (438) | 2.10.200523:27
Tak žabomyší války mezi nadšenci, příznivci či fanatiky byly jsou a ještě asi dlouho budou :­-­). Takže výkřiky typu Intel navždy a AMD rulezz se bdou ozývat asi hodně často :­-­). V podstatě s Vámi v tom co jste říkal souhlasím. Pouze s tím rozdílem, že já bych dnes koupil AMD a ne Intel, což ovšem neznamená, že hážu celý intel ­"přes palubu­"... pouze z porovnání K8 a NetBurst vychází dle mne jednoznačně lépe K8. Co bude s příšítí architekturou se uvidí... :­-)
Odpovědět0  0
snajprik | 2.10.200523:53
No fakt ked ti to tak dobre šlape nemaš problem praktycky či maš Intel alebo AMD maš jedno, obe šlapu dobre zaleži len aky vykony maš procak a čo od neho chceš ak robyš na PC normalne veci tak ani nezistiš rozdiel len keď robyš testy tak tam to zakoliše o par procent, jediny rozdiel je že za rovnaky vykon zaplatis menej u AMD ale ak kupis procak Intel za 12000Kč tak nakope prdel Amd64 3000 aj 3200 kedikolvek lenže stoji raz tolko co AMD 3200 ak budes porovnavat cenovo rovnake procaky tak tu sa to otoči lebo porovnani z AMD je intel ovela drahši skoro o 100% a ak nemaš penaze nazviš tak si rozmysliš či kupiš procak za 4000 AMD alebo za 8000 Intel toho isteho vykonu ale na druhej strane každy dnes chce mať značku aj keby stala raz toľko :)
Odpovědět0  0
Jindy | 2.10.200519:58
Když radíte lidem, aby si koupili cokoliv s PCIe a říkáte tomu definitivní řešení, tak byste jim taky měli poradit, ať si koupí nebo počkají na desky standartu BTX. Jak PCIe tak BTX je pro informaci vymyšleno lidmi, z nyní tak nenáviděného Intelu. To bych často zdůrazňoval, aby lidi věděli, že bez Intelu by asi ani nebyly počítače, alespoň tak jak je dnes známe. Ale to říkám jen čistě okrajově ;o)
Odpovědět0  0
starmen (438) | 2.10.200520:15
Tak to se pěkně pletete... první počítače pro lidi ­(PC ­- Personal Computer­) byly vyvíjeny a vznikly v IBM. Až pak se toho začaly chytat další firmy a vydávali PC levnější a tzv. ­"IBM kompatibilní­" ­(někdy to ovšem bylo spíše nekompatibilní O­-­) :­-­) ­). A pak po nějakém čase se teprve z ­"přicmrdávače­" Intelu začal stávat celkem velký výrobce mikroprocesorů. Mj. v té době měl tuším že NEC alternativy mikroprocesorů ­"Intel compatible­", které byly i o 20% výkonější, ale intel je zažaloval kvůli patentům a ikdyž bylo vše na začátku a soud nerozhodl, tak NEC ­(nebo kdo to byl­) v podstatě musel ukončit výrobu, protože do rozhodnutí měl svázané ruce... A když pár let do rozhodnutí nemůžete prodávat, tak jste jako firma v pr...
Takže intel je dnes největším dodavatelem mikroprocesorů a technologí do PC, díky mu za to, přinesl plno kvalitních technologí, ale ­"zadek­" mu líbat nebudu... je to firma jako každá jiná. A když v počátcích zlikvidovala, jiné firmy s potenciálem, tak bodejť by nebyly nejlepší že... ­(myslím samozřejmě pro PC... )
Odpovědět0  0
remus | 30.9.20059:24
no r580 nemá mít 24 pipek ani 32, ale 16ROPs 16UMTs a 48 Fragment pipelines....takže to taky upravte...je to docela znám věc...
Odpovědět0  0
remus | 29.9.200522:25
dotaz? kde berete ty infa o výtěžnosti?... R580 je úplně jiná karta než R520 ... na R580 dělal zhola jiný tým a bude mít zcela odlišnou architekturu... zkuste nekopírovat jen z pochybného čínského bulváru a trochu rozumu a taky číst si i vlastní už napsané zprávy kde na to jsem řekl poukazujete, díky...
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4541) | 30.9.20050:17
Infa o výtěžnosti jsou po celém internetu. Máte však pravdu, že R520 a R580 byly dělány úplně jinými týmy, čipy se však příliš neliší, zjednodušeně jde říct, že R580 je R520 s několika vylepšeními ­(ne jen většími počty pipelines­). Dost pochybuju o tom, že by si ATi začala vesele vyvíjet dva úplně nové čipy. Spolupráce mezi týmem R520 a R580 musela být určitě značná. Ale uznávám, že jsem to napsal nevhodně, z čehož vyplývalo, že R580 je jen přetaktovanou R520. Opravil jsem to.
Odpovědět0  0
samboush (52) | 29.9.200521:49
Je mi to jedno , ale nemyslim si ze to bude definitivni... Furt se porad prodavaj dobry desky s AGP a napriklad kdo nechce SLI nebo CF neni duvod prechod na PCI­-E. Krom toho Kazdej ma plno PCI karet a vetsina novejch desek na tom moc dobre s poctem PCI neni. Takze podle mne se jeste uvidi.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.