reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.12.2018, Milan Šurkala, aktualita
Nejen státy jako Čína nebo Rusko chtějí mít úplnou kontrolu nad elektronickou komunikací svých obyvatel. Backdoory ze zákona totiž nyní zavádí Austrálie. Společnosti se pochopitelně bouří a proti zákonu se ohrazují.
x3m (146) | 10.12.201813:37
Vsak nech si len odhlasuju zrusenie sifrovania a do tyzdna tu budeme mat vsetky tajne dokumenty celej vlady :­)

A ako sa k tomu stavaju banky?
Odpovědět0  0
LukyCZK (83) | 7.12.201815:44
Tohle jim dlouho nevydrží. Vsadím se, že např. Apple se z Austrálie prostě ztáhne a až budou Australani brečet, že nikde nemůžou sehnat Jablíčka, velmi rychle se tohoto zákonu zbaví.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 7.12.201813:58
Naštěstí je víc než dost free šifrovacích programů. nebo rovnou TOR.

PS: zajímavé, když se o podobné legrácky pokouší Čína, aktivisté ječí, jak je to ohrožení osobní svobody, demokracie, lidských práv atd atd. Zato když to dělá ­"demokratická vláda­" tak je to pohodička, klídek.
Odpovědět4  0
durib (290) | 7.12.201820:20
Kdo bude mít nainstalovanou státem nepovolenou aplikaci a nevyzradí ­"hesla­", půjde do lochu. Policie bude běžně kontrolovat zařízení jako kontroluje totožnost, aneb. co kdyby.
Ohledně Číny, Ruska, Severní Korei atd. byly stejné články, jako je tenhle. Austrálie se propírá už nějakou dobu a to nejen kvůli zadním vrátkám. Stačí jen být pozorný a nezaujatý.
Odpovědět0  1
wrah666 (6205) | 7.12.201823:55
Nehrozí.
A­) nemají tolik ůolicistů, aby mohli účinně kontrolovat byť jediné větší město.
B­) Aniž bych chtěl urážet inteligenci policie, prostě není tolik IT odborníků. Naprostá většina jich by skončila otevřením menu start a když tam nebude žádná špatná aplikace vidět, tak ­"kontrola v pořádku­".
C­) Víte jak to vypadalo za války s rozhlasem? Poslech ­"zahraničí­" ­(tedy Anglie­) byl zakázaný a hrozil za to koncentrák, nebo také poprava. Přístroje byly zapečetěné a opravdu chodily i namátkové kontroly. A výsledek? V každé ulici někdo odpečetil a poslouchal. A koho někdo enudal, tomu to patrně prošlo. němci sami bez udání chytili naprosté minimum lidí. A to byla válka a okupace, tohle si žádná mírová vláda ve vlastní zemi nedovolí.
Odpovědět0  0
durib (290) | 8.12.201810:42
Nějak ti nedochází, že tuto hrubou práci nebudou dělat lidé, ale stroje. Ty pracují mnohem efektivněji a bez pauzy. Ve výpočtech se nespletou, odhalí souvislosti i mezi zdánlivě nesouvisejícími daty. Stačí tedy automaticky sledovat komunikaci na síti a podezřelé osoby se krásně vytipují. Pak už jenom stačí policistu navést na konkrétní cíl.
Za války byl jeden člověk schopen sledovat pouze určitý počet lidí. Teď může jeden člověk díky strojům sledovat klidně celou Zemi. Limitem je pouze rozšíření a výpočetní výkon. A obojí se zvyšuje raketovým tempem.
Ad. k tomu, že policista skončí otevřením menu start. No asi jsi ještě neviděl takovou kontrolu, třeba ze strany ČPÚ ­(což už jsou nějaké ty roky zpátky­). Policista totiž tomu nemusí rozumět. Stačí mu u tebe spustit SW, který udělá všechno za něj a mu jenom vyjede ­"OK­", nebo ­"ne­-OK­". Na základě toho tě pak sebere k podrobnější prohlídce.
Odpovědět0  1
mch81 (421) | 7.12.201813:13
Nebude jediný důsledek, že místním firmám to znemožní provoz tohoto typu aplikací a na zahraniční se australské zákony nevztahují, takže budou lidi používat to? Pokud tedy nechce vláda rovnou zakázat tento typ aplikací...
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.