reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autodesk a partnerství s ruskou univerzitou v St. Petersburgu

2.11.2007, Jan Vítek, aktualita
Autodesk a partnerství s ruskou univerzitou v St. Petersburgu
Společnost Autodesk, která se zabývá návrhovým 2D i 3D softwarem pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu oznámila, že s ruskou univerzitou v St. Petersburgu utvořila strategické partnerství, a rozšířila tak řady univerzit v komunitě „Student...
Společnost Autodesk, která se zabývá návrhovým 2D i 3D softwarem pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu oznámila, že s ruskou univerzitou v St. Petersburgu utvořila strategické partnerství, a rozšířila tak řady univerzit v komunitě „Student Engineering and Design Community“.



Univerzita St. Petersburg je vysoce uznávaná v oblasti architektury a stavebního inženýrství. Autodesk jí v rámci partnerství poskytne architektonickou a inženýrskou platformu Autodesk Revit 3D, bude pořádat odborné semináře a školit zájemce. Dále tato univerzita může spolupracovat s dalšími ze své komunity, třeba s Ústavem elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice, jenž rovněž vstoupil do programu AAP - Autodesk Academia Program.

„Vstup do Autodesk Academia Programu je odpovědí Univerzity Pardubice na širokou poptávku podnikatelů na nutné změny ve studijních plánech oboru, na přípravu flexibilní pracovní síly a na požadavek většího uplatnění absolventů na trhu práce,“ říká Vlastimil Bejček, ředitel Institutu celoživotního vzdělávání VUT v Brně. Univerzita v Pardubicích tak může využívat software, podílet se na rozvoji či předávat zkušenosti v akademických a komerčních komunitách a projektech. Studenti zase dostanou zdarma studentské licence softwaru a mimo jiné i možnost získání certifikátu Autodesk Certificate of Completion.

Autodesk vedle AAP provozuje v České republice i další aktivity, jako například celosvětový webový portál studentské komunity (viz web), dále spolupracuje s letní školou umění ArtCamp 2007, atd.

Zdroj: Autodesk
reklama