reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autodesk oznamuje rekordní tržby za 3. čtvrtletí

26.11.2007, Jan Vítek, aktualita
Autodesk oznamuje rekordní tržby za 3. čtvrtletí
Společnost Autodesk oznámila, že ve třetím čtvrtletí fiskálního roku 2008 dosáhla rekorních tržeb, které se vyšplhaly do výše 538 miliónů USD. To je o 18 procent více než oproti stejnému období předchozího fiskálního roku, a čistý zisk tedy...
Společnost Autodesk oznámila, že ve třetím čtvrtletí fiskálního roku 2008 dosáhla rekorních tržeb, které se vyšplhaly do výše 538 miliónů USD. To je o 18 procent více než oproti stejnému období předchozího fiskálního roku, a čistý zisk tedy činí 85 miliónů USD dle GAAP standardu a 117 miliónů na základě non-GAAP standardu.



Carl Bass, prezident a CEO společnosti, to vysvětluje silným nárůstem tržeb v segmentu modelovacích 3D a 2D nástrojů a také nárůstem tržeb v regionech rozvíjejících se ekonomik či díky novým licencím. Také David Palas, ředitel pražské kanceláře firmy, potvrzuje posilování pozic: „Motorem našich vynikajících výsledků v České republice a na Slovensku je zejména strojírenský 3D systém Autodesk Inventor a také celé porfolio produktů pro projektování v architektuře a stavebnictví. Obrat z prodeje Inventoru za první tři kvartály tohoto roku meziročně vzrostl o 45 %, příjmy z prodeje AutoCAD Architecture a Revit za stejné období vzrostly meziročně o 29 %. V oblasti geografických informačních systémů jsme uzavřeli několik významných kontraktů na nasazení celopodnikového GIS řešení Topobase. Implementace těchto projektů bude postupně zahájena v posledním čtvrtletí roku. V oblasti Geospatial jsme zaznamenali meziroční nárůst obratu o skvělých 38 %.”

Více podrobnějších informací a čísel naleznete na webových stránkách Autodesk.

Zdroj: Autodesk
reklama