reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Avast kupuje AVG za 31,7 miliardy Kč

8.7.2016, Milan Šurkala, aktualita
Avast kupuje AVG za 31,7 miliardy Kč
Dvě velké původem české antivirové společnosti se slučují. Avast totiž odkoupil společnost AVG Technologies za 31,7 miliardy Kč a výrazně zvětšený Avast tak nyní bude mít okolo 400 milionů zákazníků.
Avast i AVG Technologies (kdysi Grisoft) jsou původem české firmy založené na přelomu 80. a 90. let, které dodnes mají pobočky v Praze a Brně. Tito odvěcí rivalové na poli antivirů se však nyní spojují. Společnost Avast odkoupila AVG Technologies N.V. za $25 za akcii, což znamená 31,7 miliardy Kč. Půjde o hotovostní transakci. Rozšířený Avast si od akvizice slibuje mnohem širší záběr, vždyť po sloučení bude mít už 400 milionů uživatelů, což je obrovské číslo. Z toho 160 milionů uživatelů používá tyto produkty na mobilních zařízeních, tedy v telefonech nebo tabletech.

Avast logo

Toto číslo také umožní získávat znatelně více informací o šířících se hrozbách (každé zařízení funguje jako jakýsi bezpečnostní senzor). Avast si hodně slibuje i od Internetu věcí (IoT), kde má sloučení obou firem přinést lepší možnosti inovace v této rozvíjející se oblasti.

AVG logo

Transakci schválilo jak vedení Avastu, tak i správní a dozorčí rada AVG, která ji doporučí svým akcionářům. Zatím ale není jasné, jak se sloučení projeví v nabídce produktů, co bude sloučeno nebo zrušeno a v jaké podobě to tedy skončí. Ať tak či onak, hlavním trhem mají být nadále USA.

Zdroj: avast.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama