reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Axis nabízí malou IP "bullet" kameru s rozlišením HDTV

19.3.2013, Jan Vítek, aktualita
Axis nabízí malou IP "bullet" kameru s rozlišením HDTV
Společnost Axis si usurpovala právo na označení světově nejmenší síťová bullet kamera s rozlišením HDTV pro svůj model M2014-E. Ta se bude hodit pro dohled vnitřních a částečně i vnějších prostor, kde zvládne i déšť. Bude přitom velice nenápadná,...
Společnost Axis si usurpovala právo na označení světově nejmenší síťová bullet kamera s rozlišením HDTV pro svůj model M2014-E. Ta se bude hodit pro dohled vnitřních a částečně i vnějších prostor, kde zvládne i déšť. Bude přitom velice nenápadná, protože dle svého výrobce je jen o málo větší než rtěnka, takže bude nenápadná i v dobře osvětlených prostorách, jako jsou obchody.





Axis M2014-E nabídne obraz v rozlišení HDTV, a to konkrétně 720p ve 30 FPS. Video pak kóduje do H.264 a druhou možností je Motion JPEG, dále podporuje detekci pohybu, alarm při neoprávněné manipulaci, má vstupní/výstupní port pro propojení s dalšími zařízeními a dostala označení třídy ochranného krytí IP66.

Kamera by měla být dle představ výrobce nejlépe napájena pomocí Power over Ethernet, tedy přímo pomocí síťového kabelu, ovšem k dispozici bude i externí zdroj. Z firemní nabídky to pak je třeba formát pro snímání chodeb - Axis Corridor Format, pod čímž se ale skrývá jen obraz se svislou orientací.

Využít budeme moci software Axis Camera Station, přičemž součástí je také podpora pro hostované video a ONVIF pro snadnou integraci kamerového systému. Více se dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Axis
reklama