reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Axis Q60-S: bezpečnostní kamery plněné dusíkem

30.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Axis Q60-S: bezpečnostní kamery plněné dusíkem
Společnost Axis je známým výrobcem bezpečnostních kamer a jako taková si připravila zajímavou PTZ kameru Q60-S, která je určena pro venkovní nasazení. Má kryt z nerezové oceli, který je vyplněn stlačeným dusíkem.
Kamera řady Axis Q60-S se hodí pro vzdálený dohled i v prostředí, kde by jiné venkovní kamery měly problémy. Může se využít třeba na lodi, v dolech, při těžbě ropy a plynu nebo také v potravinářských provozech, či jinde, kde se dbá na čistotu. Je odolná vůči mořské vodě, čisticím chemikáliím a snese také čištění vysokotlakou párou. Stlačený dusík uvnitř těla kamery slouží k tomu, aby se netvořila interní kondenzace.





Celá řada Q60-S se skládá ze tří modelů, jež všechny mohou pracovat při teplotách od minus 30 °C do 50 °C, mají tělo z nerezové oceli SAE 316L a jejich třídy ochranného krytí jsou IP66, IP6K9K, NEMA 4X a MIL-STD-810G 509.5. Kamery se dodávají s kabelem s víceúčelovým konektorem a víceportovým media konvertorem, jenž umožňuje kamery připojit ke standardní počítačové síti nebo pomocí optických kabelů a také umožní připojit externí alarm.

Model Axis Q6042-S dosahuje rozlišení Extended D1 a 36násobného optického zoomu. Model Q6044-S má rozlišení 720p a 30násobný zoom, zatmco Q6045-S má Full HD, ale optický zoom "jen" 20násobný. Všechny pak dokáží detekovat náraz a poté spustit alarm, mají motorizovaný objektiv s plným 360° pokrytím a modely Q6042-S a Q6044-S navíc také elektronickou stabilizaci obrazu. Kamera Q6044-S nabídne také funkci automatického odstranění mlhy z obrazu tak, že ji digitáln odfiltruje a chlubí se téměř třikrát vyšší světelnou citlivostí v porovnání s oborovou normou pro kamery HDTV.

Všechny nové kamery jsou již dostupné za ceny od 124659 do 135999 Kč. Pro další informace můžete navštívit web firmy Axis (viz zdroj).

Zdroj: TZ Axis
reklama