reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Axis Q6000-E: čtyřhlavá kamera

30.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Axis Q6000-E: čtyřhlavá kamera
Společnost Axis si připravila zajímavou dohledovou kameru, jejíž velké tělo zdobí čtyři objektivy pokrývající celé okolí a nabízí možnost spojení s kamerou Axis Q60-E, která umožní vybranou oblast přiblížit.
Dohledová kamera Q6000-E od společnosti Axis Communications tedy nabízí celkem čtyři objektivy či kamerové hlavy, za nimiž jsou umístěny 2Mpix senzory. Každá tedy míří na jednu světovou stranu, a dohromady tak tato sestava pokrývá celé okolí kolem sebe. Navíc je tu možnost spojení s kamerami řady Axis Q60-E (viz foto), jejíž objektiv lze natočit dle potřeby a vybranou oblast si navíc i přiblížit, čili takovéto sestavě by nemělo nic uniknout.





Axis tak svou kameru přímo doporučuje pro sledování venkovních prostor, jako jsou náměstí, parkoviště, apod. Jde tedy o venkovní kameru, jíž nebudou vadit rozmary počasí. Výhodou je také možnost z kamery posílat více různě kvalitních video streamů, a to v kompresi H.264 nebo jako Motion JPEG. Při použití dvou monitorů lze pak mít stále přehled o celém okolí kamery, čili rozsahu 360°.

Samozřejmostí je pak u takovéhoto produktu podpora PoE, čili napájení přes Ethernet. V tomto případě jde o inovovaný protokol PoE+, jenž dokáže dle specifikací poskytnout až 25,5 W. Kamera dále podporuje systémy a aplikace AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, specifikace ONVIF a také firemní systém Video Hosting System (AVHS), jenž umožní připojení kamery jedním kliknutím.

Nová kamera Q6000-E bude dle předpokladu firmy Axis k dispozici ve 4. čtvrtletí 2014.

Zdroj: TZ Axis
reklama