reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Azza Regis 902: borgská Krychle pro naše PC

6.12.2021, Jan Vítek, aktualita
Azza Regis 902: borgská Krychle pro naše PC
Společnost Azza si připravila nový originální model počítačové skříně, která nese označení Regis 902 a speciální je tím, že je postavena na jeden ze svých vrcholů, díky čemuž zabere jen minimum místa na stole. 
Tato skříň také přímo žadoní o casemoddingové přetvoření v borgskou Krychli, jak se nazývá nejznámější vesmírné plavidlo nejobávanějších nepřátel kapitána Picarda. Dá se přitom říci, že design této skříně je pozoruhodný právě jen díky speciálnímu držáku, bez nějž by šlo o dalšího zástupce typu kostkovitých skříní. Ostatně s tou krychlí jsme to trošku přehnali vzhledem k tomu, že její rozměry jsou 610 x 481 x 529 mm. 
 
 
Azza Regis 902 ale chce zaujmout také svým "nekonečným zrcadlem", čili zrcadlem s barevnými LED, které tvoří efekt světelného tunelu táhnoucího se do ztracena, přičemž v ostatních ohledech jde o prostou dvoupatrovou kostkovitou skříň, přičemž dole máme pozici zdroje až nad ním je tray pro základní desku, a tedy i hlavní komora pro karty a další hardware. Na tomto uspořádání tak není vůbec nic zvláštního. 
 
- klikněte pro zvětšení - 
 
Dovnitř se ovšem vejdou i velké desky formátu ATX a až 336 mm dlouhé karty, což zahrnuje i GeForce RTX 3090 FE. Karty lze namontovat i vertikálně (3 záslepky), ale tím přijdeme o 16 mm povolené délky. Dále tu je prostor pro až 210 mm vysoký procesorový chladič, což je skutečně více než dost, ale pro 3,5" pevný disk je tu jen jedna pozice a dvě pro 2,5" zařízení. 
 
 
V základním balení dostaneme jen jeden 140mm ventilátor, který pak můžeme doplnit ještě dvěma v levé bočnici a rovněž dvěma v pravé, anebo samozřejmě příslušně dimenzovanými radiátory vodního chlazení. Vzhledem k možnostem a rozměrům nepřekvapí hmotnost přes 12 kg, která značí, že tu asi nebudou plechy o tloušťce papíru, ovšem cena 400 dolarů je překvapivá až moc, i když spíše pro ty, kteří firmu Azza moc neznají. Ostatně model Azza Cube 802F s podobným provedením u nás stojí cca 7000 Kč, a to jde o výrazně menší skříň tvaru pravidelné krychle s 350 mm hranou. 
 
Zdroj: THW


reklama