reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Battle Royale ve Fortnite zajistil pro Epic příjmy přes miliardu dolarů

23.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Battle Royale ve Fortnite zajistil pro Epic příjmy přes miliardu dolarů
Vůbec se nemůžeme divit, že na vlnu Battle Royale se snažily a snaží naskočit mnohé herní společnosti. Asi nejlépe se to povedlo firmě Epic Games, jejíž Fortnite by bez daného režimu nemohl být tím, čím je.
Battle Royale ve Fortnite je pro Epic Games zlaté vejce, které ale v podstatě snesla konkurence. Nápad dostat do multiplayerové hry hlavní téma právě filmu Battle Royale dostali tvůrci hry Playerunknown's Battlegrounds (PUBG), a také že si za to Epic Games dříve vysloužili žalobu. V této herní oblasti se točí opravdu moc peněz a není divu, že si Epic Games mohou dovolit vložit do e-sports turnajů celých 100 milionů dolarů
 
 
O finanční stránku Battle Royale ve Fortnite se zajímali analytici z firmy Superdata a právě dle nich získalo studio Epic Games na celém titulu příjem přes miliardu dolarů, a to byl daný režim na hlavních platformách zpřístupněn až na konci loňského září. Tempo příjmů se navíc nejspíše zvyšuje, či v posledním období zcela jistě prudce narostlo. 
 
Fortnite získalo studio Epic Games jen v dubnu 296 milionů dolarů a v květnu pak 304 milionů a vzhledem k tomu, že jde o příjmy z prodeje mikrotransakcí, výsledný zisk bude obrovský. Navíc jen za tyto dva měsíce to je přesně 0,6 miliardy dolarů, takže více než polovina celkové udávané sumy, a nyní to tedy už může být mnohem více než miliarda.
 
Je ale zřejmé, že tyto pohádkové příjmy nebudou trvat věčně. Hráče zase časem zaujme něco nového a Fortnite zažije jejich odliv, ale to už budou mít v Epic Games vyděláno. 
 
Zdroj: Superdata


reklama