Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Battlefield 5: tentokrát z první světové

29.2.2016, Jan Vítek, aktualita
Battlefield 5: tentokrát z první světové
Pokud bychom měli srovnat první a druhou světovou válku s ohledem na jejich oblibu u herních vývojářů, pak by z toho ta první nevyšla zrovna nejlépe. Ovšem nyní se tento nepoměr budou snažit trošku srovnat DICE a jejich Battlefield 5.
Zástupce studia DICE již na konci minulého roku potvrdil, že ještě letos se dočkáme dalšího dílu populární série Battlefield, ovšem v tu dobu ještě ani nenaznačil, o čem by mohl být. Prozradil pouze to, že by měl být hotový a k dispozici ještě v předvánoční nákupní sezóně a že půjde o návrat ke kořenům, čili opět o Battlefield z vojenského prostředí. A jak to vypadá, tyto kořeny půjdou hlouběji než kdykoliv předtím.





Informace o tom se objevily ve švýcarském herním obchodě World of Games, kde byl Battlefield označen jako taktickou akční hru pro více hráčů z prostředí první světové války. Tyto detaily byly nyní odstraněny a vedle hlavního tématu se objevilo také plánované vypuštění na trh: 26. října 2016, kdy by se tato hra měla objevit ve verzi pro PC, PlayStation 4 i Xbox One.





Téma první světové války přitom můžeme vidět jako velkou výzvu pro vývojáře Battlefieldu, a to především vzhledem k tehdejší válečné technice. Otázka je, do jaké hloubky bude toto téma zpracované, tedy co všechno bude k dispozici za výbavu a stroje a zda třeba dojde také na použití plynu, bodáky nebo jiné libůstky klasické zákopové války. Možná že se dočkáme také podkopávání nepřátelských postavení a jejich vyhazování do vzduchu pomocí výbušnin. Uvidíme.

Zdroj: Hexus.net