Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Be Quiet! nabídne nové tiché zdroje

31.5.2012, Jan Vítek, aktualita
Be Quiet! nabídne nové tiché zdroje
Společnost Be Quiet!, která je zvláště úspěšná v Německu, kde je již šest let po sobě vedoucím prodejcem počítačových zdrojů, připravila novou řadu Dark Power Pro 10. Ta má představovat vůbec nejtišší a nejúčinnější zdroje, které tato firma...
Společnost Be Quiet!, která je zvláště úspěšná v Německu, kde je již šest let po sobě vedoucím prodejcem počítačových zdrojů, připravila novou řadu Dark Power Pro 10. Ta má představovat vůbec nejtišší a nejúčinnější zdroje, které tato firma kdy vyrobila a obsahuje celkem šest modelů s modulární kabeláží a výkonem od 550 do 1200 W.





Nepřekvapí nás tedy, že tyto zdroje mají certifikaci 80 Plus Platinum (účinnost až 94 procent). Co se týče hlučnosti, pak tu bude tvořit ventilátor SilentWings s hranou o velikosti 135 mm a fluidními dynamickými ložisky. Ten má například u 850W modelu mít hlučnost pouze 12 dBA, a to i při 90% zátěži a u 550W modelu pod 14 dBA při stoprocentní zátěži.





Jedná se také o zdroje, které nabídnou módy s jednou či více +12V větvemi, aby výrobce uspokojil oba rozdělené tábory uživatelů. Stačí tedy přepnout tlačítko a ze čtyř větví se stane jedna, což jen ukazuje, že je to v podstatě jedno.

Nakonec Be Quiet! hovoří o kvalitních součástkách, jako jsou japonské kondenzátory schopné pracovat při 105 °C. Zdroje budou dostupné ve verzích s 550, 650, 750, 850, 1000 a 1200 Watty za ceny od 135 euro do 279 euro. Na trh přicházejí již nyní.

Zdroj: techPowerup