reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ BL2420PT: první 24" Quad HD s panelem AHVA

21.10.2014, Jan Vítek, aktualita
BenQ BL2420PT: první 24" Quad HD s panelem AHVA
Společnost BenQ zařazuje do své nabídky monitor BL2420PT, který je založen na zbrusu novém panelu AU Optronics M238DAN01.0 typu AHVA. Ten nabídne rozlišení Quad HD a slibuje dobré zobrazení barev.
Jedná se tedy o zajímavý monitor pro uživatele, kteří ještě nechtějí investovat do monitoru s rozlišením 4K, ale také nechtějí už dlouho používané Full HD. Mohou si tak vybrat nový BenQ BL2420PT, jenž využívá panel s rozlišením Quad HD, čili 2560 x 1440. Oproti Full HD tak získají o 77 procent pixelů, a tedy i pracovní plochy navíc.





Na tomto monitoru je unikátní, že jeho panel AU Optronics M238DAN01.0 má úhlopříčku 24" při rozlišení Quad HD, přičemž dnes si můžeme v českých obchodech koupit pouze 27" nebo 32" monitory s tímto rozlišením. Panel typu AHVA přitom nabídne široké pozorovací úhly a stoprocentní pokrytí barevného prostoru sRGB. Uživatelé editující video ocení také Rec. 709, který pokrývá gamut HDTV. Nativní kontrast je 1000:1, odezva 5 ms (GtG) nebo typická 14 ms, maximální jas 300 cd/m2, pozorovací úhly 178° v obou směrech a typická spotřeba 28 W. V pohotovostním režimu si vezme pouze 0,3 W.





BenQ také k monitoru dodá software Display Pilot, který dokáže jeho nastavení upravit v závislosti na aplikaci, kterou právě zobrazuje. Můžete si tak tvořit jeden profily třeba pro grafický editor a další pro textový editor. Co se týče stojanu, pak jak je z fotografií evidentní, ten nabídne možnost natočení, naklopení, nastavení výšky i funkci pivot.

Mezi rozhraní monitoru patří D-Sub, Dual Link DVI, Displayport 1.2, HDMI 1.4, sluchátkový výstup a linkový vstup, USB 2.0 hub a vedle toho také možnost montáže pomocí systému VESA a pár 1W reproduktorů. U monitorů BenQ je pak samozřejmostí pár funkcí Flicker-Free a Low Blue Light.

Zpráva se bohužel nezmiňuje o dostupnosti a ani o ceně, takže si počkejme.

Zdroj: Hexus.net
reklama