reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ P30 - Krátké preview

5.3.2004, Petr Hájek, článek
BenQ P30 - Krátké preview
Značka BenQ nepatří, aspoň co se týče mobilních telefonů, v západních částech světa k těm příliš známým, to si ji uživatel spíše spojí s TV nebo DVD přehrávačem. Nyní se ovšem BenQ pochlubil se svým UIQ smartphonem v Cannes, přesněji s několika prvními pre-release kusy. Jaké jsou tedy z přístroje BenQ P30 první dojmy?
Čeho si každý uživatel samozřejmě okamžitě všimne, jsou v porovnání s dalšími UIQ smartphony malé rozměry i váha, kupříkladu při přímém porovnání s Motorolou A925 působí zmíněná až neohrabaně. Displej BenQ P30 je na dnešní dobu obvyklý dotekový transreflexivní 16bitový kus.





A další pozitivní zjištění - tlačítka na keypadu jsou srovnatelně kvalitní a někdo je i toho názoru, že lepší, než u Sony Ericssonu P900. Doteková odezva je jasně odlišitelná a i když mohlo být cvaknutí tlačítka hlasitější, jde bez diskuze o jednu z nejkvalitnějších klávesniček jaké se v poslední době objevily. Velice potešitelná je přítomnost SDIO slotu.

Uživatelské rozhraní nepůsobí natolik uhlazeným dojmem, jako u Sony Ericssonu P900, což ovšem není vyložená nevýhoda, jen, že prostředí SE P900 je takové stylovější. Nechybí tradiční sestava předinstalovaných programů i aplikací známých z dalších mobilů a smartphonů Motoroly a Sony Ericssonu. Ač šlo o model dle BenQ v pre-release verzi, odezva při práci byla velmi svižná.

Přístroj poněkud trpí zbytečně krátkým teleskopickým stylem, který se špatně vytahuje a co je horší, nepoužívá se příliš pohodlně.
Zdroj: infoSync
reklama