reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ PG2401PT: 24" profesionální LCD Pro Graphics

3.12.2013, Jan Vítek, aktualita
BenQ PG2401PT: 24" profesionální LCD Pro Graphics
BenQ se pochlubil svým novým 24" LCD monitorem PG2401PT, který patří do nové řady Pro Graphics a nabídnout má především vysoce kvalitní zobrazení. Oslovit by tak měl především profesionály hledající přesné zobrazení barev a další vhodné vlastnosti.
Když se podíváme na to základní, pak BenQ Pro Graphics PG2401PT je 24" panel s rozlišením 1920 x 1200 vybavený 10bitovým panelem typu IPS. Určen je profesionálům z oblasti zpracování obrazu a tisku, kteří mimo jiné využijí nabídku rozhraní D-Sub, DVI-D, HDMI, Display Port a pro Macy tu je i mini DisplayPort. Nechybí ani hub s porty USB 3.0 a čtečka paměťových karet.





BenQ PG2401PT má také certifikaci dle G7, Forga a dalších tiskových standardů ISO, což má zajistit, že vytisknutý materiál bude věrný tomu, co zobrazuje samotný monitor. Co se týče pokrytí barevného prostoru, pak tu máme 100 % CMYK a 99 % Adobe RGB.





Pak můžeme zmínit 14bitovou programovatelnou 3D LUT (Look Up Table) pro zvýšení přenosti barevných přechodů RGB, hodnotu Delta E≤2 slibující zobrazení reálných barev a možnost hardwarové kalibrace barev s využitím zařízení X-Rite (i1 pro, i1 pro 2 nebo i1 Display Pro). BenQ také uvádí, že jeho novinka má rovnoměrný jas na celém displeji a ve spolupráci s X-rite připravil také barevné profily pro Palette Master. Ten umožní ověřovat výsledky kalibrace podle tiskových standardů G7, FOGRA a UGRA.
Mezi nastavené předvolby patří Standard, Adobe RGB, sRGB, illumine. A, D50 a D65. Kalibrační režim (Calibration Mode) pak umožní uživatelům ukládat nastavení kalibrace a přepínat mezi různými sadami kalibračních nastavení, nebo mohou upotřebit zcela přizpůsobitelný Custom Mode.

Samozřejmostí je pak ergonomický stojan a dle fotografie bude k dispozici také odnímatelná stínicí clona. Doporučená koncová cena BenQ PG2401PT byla u nás a na Slovensku stanovena na 29990 Kč s daní (1099 euro).

Zdroj: TZ BenQ
reklama