reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ vypustil 27" LCD pro projektanty

11.7.2016, Jan Vítek, aktualita
BenQ vypustil 27" LCD pro projektanty
Společnost BenQ navázala na model SW2700PT Photographer Monitor představením nového PD2700Q Designer Monitor. Ten nabídne 27" LCD obrazovku s rozlišením Quad HD a určen je dle svého označení projektantům.
Jde tak o monitor, který by si měli oblíbit konstruktéři a projektanti pracující s aplikacemi CAD/CAM. Těm BenQ PD2700Q Designer Monitor nabídne svou 27" obrazovku s rozlišením Quad HD, čili 2560 x 1440. Na rozdíl od staršího SW2700PT Photographer Monitor tu nejsou funkce určené speciálně pro fotografy, jako je software X-Rite Palette Master pro kalibraci. Zaměření je poněkud širší, což dokazují režimy jako Darkroom, CAD/CAM a Animation.





Od těchto režimů či profilů lze očekávat toliko změny v nastavení barev, jasu a kontrastu, což si může upravit každý dle libosti, takže takový režim CAD/CAM má nabídnout především vysoký kontrast, aby technické ilustrace dobře vynikly. Monitor je ale zároveň schopen obrazovku rozdělit díky DualView na dvě části zobrazující různé zdroje signálu a na každé z nich využít jiný režim. Software BenQ Display Pilot pro Windows pak umožní ještě další dělení obrazovky.





BenQ PD2700Q je založen na panely typu IPS a vzhledem k 27" a QHD to vychází na rozměr pixelů 0,2331 mm. Na panelu je možné zobrazit paletu až 1,07 miliardy barev, takže není problém se stoprocentním pokrytím prostoru sRGB a Rec. 709. Statický kontrastní poměr dosahuje 1000:1 a jas 350 cd/m2. O odezvu zde tak moc nejde, a tak jde o 12 ms, přičemž obnovovací frekvence se může pohybovat mezi 50 a 76 Hz. Samozřejmostí jsou technologie Flicker-Free a Low Blue Light pro ochranu zraku a správný pracovní monitor má také flexibilní stojan pro nastavení výšky, apod. Ten zde tak rovněž nechybí stejně jako 1W reproduktory pro základní ozvučení a nezbytná rozhraní v podobě HDMI, DisplayPort a mini DisplayPort či dvouportový USB 2.0 hub. Plné specifikace jsou uvedeny na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ BenQ
reklama