reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ XL2420G: hybridní LCD s G-Sync

4.8.2014, Jan Vítek, aktualita
BenQ XL2420G: hybridní LCD s G-Sync
Společnost BenQ si na letošní podzim chystá nový herní monitor XL2420G, u něž zdůrazňuje Hybrid Engine, který prý má kombinovat technologii NVIDIA G-Sync s tím nejlepším, co nabízí technologie firmy BenQ. A co to je?
Nový monitor BenQ XL2420G se tedy chystá na podzimní vypuštění na trh, takže jej na tru ještě nejhledejme. Mělo by jít o vůbec první monitor značky BenQ, který využije technologii G-Sync od firmy NVIDIA. BenQ přitom dle vlastních slov nechtěl prostě jen vyrobit monitor s G-Sync, a tak se snaží nabídnout něco navíc. Tím má být právě onen Hybrid Engine, takže o co jde?





V podstatě to není nic světaborného, jde jen o možnost přepnout mezi režimem G-Sync a klasickým režimem určeným pro hry, které G-Sync nepodporují. V prvním režimu G-Sync zajistí okamžité zobrazení scény v momentě, kdy ji GPU vykreslí a její synchronizaci s obnovovací frekvencí monitoru, aby ten neukazoval roztrhaný obraz. To je dobře známé.

Klasický režim, čili Proprietary Classic Mode, využívá technologie firmy BenQ, a to redukci rozmazaného obrazu (Motion Blur Reduction), nabídku obnovovacích frekvencí 100, 120 a 144 Hz (Gaming Refresh Rate Optimization Management), dále Black eQualizer pro zjasnění tmavých scén nebo Smart Scaling, S Switch, Display Pilot, atd. BenQ také slibuje, že podsvícení nebude poblikávat a unavovat tím oči.

Co se týče samotného displeje, jde o 24" úhlopříčku, odezvu 1 ms GtG a LED podsvícení. Více toho zatím známo není, ale můžeme předpokládat, že půjde o panel typu TN s rozlišením 1920 x 1080.

Zdroj: TZ BenQ
reklama