reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ XL2730Z: nejlepší firemní model s FreeSync

2.3.2015, Jan Vítek, aktualita
BenQ XL2730Z: nejlepší firemní model s FreeSync
Společnost BenQ si připravila nový LCD monitor s označením XL2730Z, který má být jejím nejlepším modelem s technologií AMD FreeSync. Jedná se o dobře vybavený model s 27" úhlopříčkou a rozlišením QHD.
BenQ XL2730Z je tedy 27palcový model s QHD, čili 2560 x 1440 pixely, který je vybaven technologií FreeSync podporovanou moderními GPU a APU firmy AMD. Vedle toho se můžeme těšit na rychlou odezvu 1 ms GtG a také obnovovací frekvenci 144 Hz, jíž má napomoci také Motion Blur Reduction pro plynulejší obraz bez rozmazání. Vzhledem k odezvě je tak zřejmé, že jde o panel typu TN, jehož pozorovací úhly jsou jako obvykle 170 ° horizontálně a 160 ° vertikálně.





Pro využití FreeSync tu je rozhraní DisplayPort 1.2a s podporou Adaptive-Sync, vedle nějž tu máme ovšem ještě HDMI 2.0, HDMI 1.4, D-Sub a DVI-DL. Ovládání zajistí S-Switch, který vidíme na podstavci monitoru a s jeho pomocí si můžeme zvolit také funkce Display Mode a Smart Scaling, která nám umožní na 27" obrazovce ukázat plochu o velikosti už od 17". Další režimy jsou 19", 19"W, 21.5", 22"W, 23"W, 23.6"W a 24".

Game Mode Loader umožní použít stáhnuté profily nastavené jinými uživateli nebo můžeme prostě použít Auto Game Mode, který detekuje žánr a nastavení monitoru mu přizpůsobí či případně upozorní na dostupné nastavení pro stažení. Pro zálohování individuálních nastavení a jejich přenášení je k dispozici Game Mode To Go využívající třeba USB disk nebo cloud.

BenQ XL2730Z je převážně černý, ale s červenými doplňky a hliníkovým stojanem. Za svůj design si už vysloužil ocenění Reddot Award 2014. Zmíněný stojan je flexibilní a umožní náklon i otočení obrazovky na výšku (pivot). Samozřejmostí jsou zde funkce Flicker Free a Low Blue Light pro ochranu zraku. Novinka je již k dispozici u nás za doporučenou cenu 17.990 Kč s DPH a za 659 euro s DPH na Slovensku.
 
Zdroj: TZ BenQ
reklama