reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Beta Kingdom Come: Deliverance dostala češtinu, na finální verzi si ještě počkáme

28.5.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Beta Kingdom Come: Deliverance dostala češtinu, na finální verzi si ještě počkáme
Česká společnost Warhorse Studios, která stojí za očekávaným RPG Kingdom Come: Deliverance, má pro nás dobrou a špatnou zprávu. Poslední patch přidal do beta verze konečně české titulky a popisy, ale vydání finální verze hry bylo odsunuto až na příští rok.
Hra Kingdom Come: Deliverance má za sebou velmi bohatou a dlouhou historii, vydání je ovšem stále v nedohlednu. Vývoj byl zahájen už v roce 2012, jenže autorům se nepovedlo získat vydavatele, proto začali vybírat peníze přímo od budoucích hráčů skrze server Kickstarter. A zájem byl opravdu veliký, k vybrání požadované částky stačily necelé dva dny.





Vývojáři v čele s Danielem Vávrou se totiž pustili do dosud neprobádaných herních vod, když zkombinovali z první osoby hratelné RPG a reálné středověké prostředí bez nadpřirozených postav a různých lektvarů. České hráče navíc může těšit nejen samotný původ titulu, ale také jeho zasazení do Českých zemí 15. století. Hru mohli zájemci z řad přispěvovatelů na Kickstarteru poprvé vyzkoušet po vydání alfa verze v roce 2014, letos v březnu jsme se pak dočkali beta verze.

Předpokládaným termínem vydání měla být druhá polovina roku 2016, jenže letos si plnou verzi hry nejspíš ještě nezahrajeme. Warhorse Studios totiž tento týden oznámili, že vydání Kingdom Come: Deliverance bylo odloženo na rok 2017. To je zatím nejpřesnější údaj, který máme, ale ještě během letoška by mělo být oznámeno konkrétnější datum. Důvodem odložení je prý snaha o dosažení kvality, kterou očekávají sami vývojáři i hráči.





Fanoušci si aspoň mohou zkrátit čekání hraním beta verze, která byla nedávno vydána v češtině. Zatím se sice nejedná o slibovaný český dabing, který bude nejspíš dostupný až v plné verzi hry, ale aspoň o přeložené titulky a popisky. Jazykový patch přinesl kormě češtiny také němčinu, francouzštinu, ruštinu, polštinu a čínštinu, kromě toho vývojáři přidali několik menších vylepšení stability. Pro změnu jazyka je nutné přejít přes hlavní menu (Main menu) do nastavení (Settings), kde v záložce herní nastavení (Game Settings) zvolit požadovaný jazyk a následně volbu potvrdit tlačítkem Apply.

Zdroj: Pcgamer.com, Steamcommunity.com
reklama