reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Biostar: desky s AMD B550 a Intel 400 Series jsou už připraveny

20.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Biostar: desky s AMD B550 a Intel 400 Series jsou už připraveny
Dle zástupkyně společnosti Biostar a jejího rozhovoru s Brainbox jsou už v podstatě připraveny základní desky s čipsety AMD B550 a Intel 400 Series. Čekat by se tak mělo snad už jen na to, až se zavelí k nástupu na trh. 
Brainbox je korejský server, který zpovídal zástupkyni společnosti Bioware, Vicky Wang. Z překladu můžeme určit, že tato firma už jistě má nějakou dobu k dispozici čipové sady AMD B550 a Intel 400 Series a má i hotové produkty, které by mohla v krátké době vyslat na trh. Nedozvíme se ale pochopitelně nic o tom, kdy to bude, neboť z takové informace přímo od svého partnera by v AMD ani v Intelu jistě neměli radost. 
 
 
Nicméně desky s AMD B550 mohou nastoupit v podstatě kdykoliv. Hi-end v podobě X570 je už dávno tu, stejně jako procesory Ryzen 3000, tak opravdu není důvod na něco čekat. Že by tak AMD opět cílilo na 7. den v měsíci? Letos ostatně už k tomu bude mít pouze jednu příležitost a lze jen doufat, že nejpozději v ten den budou také vypuštěny Radeony RX 5500. 
 
Dle wccftech ale mají výrobci desek dostávat série čipových sad B550 od tohoto kvartálu, který je sice už z poloviny za námi, ale i tak to vypadá spíše až na začátek příštího roku, kdy by se nové desky mohly objevit. AMD by je tak mohlo uvést na trh už v lednu na CES 2020, nebo je přinejmenším alespoň představit. 
 
Co se týče desek s Intel 400 Series, ty budou určeny pro nové procesory Comet Lake a už dle staršího úniku informací z Gigabyte půjde o Intel Z490, H470, B460 a H410. V jejich případě můžeme očekávat už větší změny než v případě nového B550 od AMD. Přijde nová patice LGA 1200, takže se nebudeme muset pídit po tom, zda nové procesory budou či nebudou pracovat na starších deskách a naopak. TDP procesorů se také dostane až na 125 W. 
 
Jinak lze od různých intelovských čipsetů série 400 očekávat to samé, co doposud. Z490 bude hi-end, přičemž Z470 bude vypuštěna, respektive nahrazena sadou H470 a ta bude společně s B460 tvořit mainstream. Jako poslední přijde low-endová H410.
 
Možná ale že Intel překvapí a umožní přetaktování svých procesorů i na slabších sadách krom Z490. Ostatně to už stejně přestává být zajímavé s tím, jak takty procesorů olizují strop. 


reklama